AHK fick jubla i Lisebergshallen

Alingsås HK stutsade tillbaka efter en sämre insats senast mot IFK Kristianstad och besegrade på fredagskvällen hemmastarka Redberglids IK i Lisebergshallen med 27–22 efter 13–12 i paus.

– En riktig kämpainsats från vår sida idag, säger en nöjd Mikael Franzén efter matchen.

Sexton spelare, fyra ledare och ett par hundra supportrar tog sig denna fredagskväll de fyra milen till Göteborg, till Lisebergshallen och till matchen mot Redbergslids IK. Två spelare saknades dock, Jesper Konradsson och Pontus Johansson som båda lider av fotskador. Raka ersättare till dessa blev Emil Frend Öfors (vänsternio) och Felix Claar (mittnio), och utan att överdriva tog sig de båda an utmaningen på bästa sätt.

– Vi fick byta lite spelidé på bara två dagar, spela lugnare och dra ner lite på tempot mot hur vi brukar spela. Med tanke på den korta förberedelsen får man nog säga att vi gjorde detta riktigt bra, säger Mikael Franzén.

AHK tog ett grepp om matchen efter en kvart och gick från 7–7 till ledning 10–7 och sedermera 11–8 innan förutsättningarna förändrades, detta då Fredrik Teern fick syna det röda kortet efter en smäll på RIK:s Linus Arnesson. I Teerns frånvaro fick Max Darj och Oscar Bergendahl dra ett tungt lass i mittförsvaret,

– Darj och Bergendaghl löste det klart bra och det är väl egentligen inte förvånande, de har spelat mycket ihop tidigare även om det inte blivit så mycket så här långt in i serien.

Hemmalaget Redbergslid vädrade morgonluft efter det röda kortet och med dryga minuten kvar av första halvlek var man ikapp till 12–12. AHK fick dock sista ordet i den första halvleken då Andreas Flodman förvaltade en straff på bästa sätt fram till pausledning 13–12.

I den andra halvleken var det sedan egentligen aldrig något snack om var poängen skulle hamn. AHK gjorde ett tidigt ryck och gick från 13–12 till 21–15 innan klockan nått 42 minuter. Som närmast var RIK tre bollar ifrån vid några tillfällen, men någon fara för AHK:s seger var det aldrig. Segersiffrorna skrevs till 27–22.

Tränare Mikael Franzén hade all anledning att vara nöjd när han promenerade hem genom Göteborg efter matchen:

– Jag är framför allt glad över det sätt vi hanterar matchen. Jämfört med matchen mot Kristianstad visade vi bättre attityd i många situationer, vi hade inga svackor i matchen och var tålmodiga hela tiden, inte rädda för att få armen upp några gånger.

Bästa målskyttar i AHK blev Emil Frend Öfors (8) och Felix Claar (7), och det var också dessa två Franzén ville lyfta lite extra efter matchen.

– Det var visserligen inte helt obekanta positioner de spelade på idag, men Frend Öfors har inte spelat vänsternia i elitserien i år och Claar har inte spelat sextio minuter på mittnio sedan jag vet inte när. Claar tycker jag var lite av matchens behållning, han axlade ansvaret på ett riktigt bra sätt idag.

Matchen på planen vann AHK, det har vi redan avhandlat, men man vann också den på läktaren på ett än mer övertygande sätt.

– Det är fantastiskt roligt att ha 200 högljudda supportrar med sig på en bortamatch så här. Det betyder så otroligt mycket för oss, det kan inte understrykas nog mycket, avslutar Franzén.Redbergslids IK–Alingsås HK 22–27 (12–13)

RIK: Linus Arnesson 9, Tobias Johansson 7 (2), Mario Lipovac 2, Rickard Lönn, Tobias Östanbäck, Daniel Wester, Emil Mellegård.

AHK: Emil Frend Öfors 8, Felix Claar 7, Marcus Enström 3, Johan Nilsson 3, Andreas Flodman 3 (3), Daniel Tellander 2, Max Darj.

Målvakter:
* RIK: Tobias Thulin 7/16=44% + 0/1 7m, Tony Heeringson 8/23=35% + 0/2 7m.
* AHK: Rickard Frisk 14/34=41% + 1/3 7m.

Straffar:
* RIK: 2/3.
* AHK: 3/3.

Utvisningar:
* RIK: 1x2 min.
* AHK: 2x2 min plus ett rött kort.

Domare: Patrick Håkansson & Maths Nilsson.

Publik: 1 401.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-10-30 23:08