Andreas Flodman förlänger

Högersexan Andreas Flodman har förlängt sitt kontrakt med Alingsås HK till och med säsongen 2017-2018.

22-årige Andreas Flodman gör sin första riktiga säsong i Alingsåströjan då hans första säsong i klubben till stora delar spolierades av en knäskada. Comebacken skedde i slutskedet av grundserien förra säsongen och Flodman har inlett innevarande säsong starkt.  Han var Alingsås överlägset bäste målskytt på försäsongen och toppar målligan även i seriespelet, med tolv spelmål och fjorton mål från strafflinjen.

- Vi har börjat skönja vilken måljägare Andreas är. Han kommer bli en viktig del i vårt lagbygge inför framtiden, säger tränare Mikael Franzén.

- Jag är väldigt nöjd med förlängningen. Jag kom skadad till klubben men Alingsås har satsat på mig sedan dag ett, vilket har betytt jättemycket. Alingsås är en klubb med höga ambitioner där alla hela tiden strävar efter att utvecklas och bli bättre. Jag trivs jättebra med lagkamrater och tränare, och känner att det här är en klubb jag kan utvecklas i för att sedan förhoppningsvis ta steget ut utomlands, säger Andreas Flodman

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2017-2018 med en proffsklausul som kan nyttjas innan sista säsongen.

- Detta är en väldigt viktig påskrift för oss. Andreas tillhör den skara spelare som skall ta Alingsås in i framtiden. Han passar in perfekt hos oss med sin exceptionella snabbhet och målsinne. Han är urtypen för en modern kantspelare och tillhör landets mest spännande spelare på sin position, säger Team Manager Per Johansson.

Andreas Flodman har Eskilstuna Guif som moderklubb och kom till Alingsås från VästeråsIrsta. Han har 6 junior- och 15 U-landskamper på meritlistan.

Skrivet av Martin Larsen   
2015-10-24 20:00