emil_frand_ofors_karlskrona_151021
Emil Frend Öfors stod för sex mål i segermatchen mot HIF Karlskrona.          Foto: Tommy Holl

Ny storseger på hemmaplan

Alingsås HK fortsätter att vinna sina hemmamatcher i elitserien på ett övertygande sätt. Dagens motståndare HIF Karlskrona, nykomlingar i serien, fick vända hem till Blekinge med en niomålsförlust i bagaget. 31–22 (17–10) slutade matchen.

–En jämn start på kampen men sedan satte vi ner foten och hanterade matchen på ett bra sätt, säger Mikael Franzén.

Efter söndagens besvikelse då man åkte ur EHF-cupen studsade AHK idag tillbaka då det var dags för elitseriematch igen. En på förhand lurig match mot ett smart spelande och bollsnålt HIF Karlskrona blev till en ganska bekväm seger denna afton.

– Tycker vi fick en bra resa hela vägen idag. En jämn start på kampen men sedan satte vi ner foten och hanterade matchen på ett bra sätt, säger Mikael Franzén.

Gästerna, som är nykomlingar i elitserien, hängde bra med till en början, tio minuter in på matchen var ställningen 4-4 men sedan kom rycket. AHK gjorde 7-0 på nio minuter och sedan var det egentligen avgjort.

HIF Karlskrona fick med hjälp av två time outer lite ordning på skeendet på planen och spelade sedan jämnt under återstoden av den första halvleken, en halvlek som slutade 17–10.

Man kanske inte ska kalla det nerv, men det blev i alla fall lite jämnare i början av den andra halvleken. AHK missade sina lägen medan gästerna satte sina fem minuter in på den andra akten skiljde det bara fyra bollar. AHK begärge då time out och drog sedan ifrån mål för mål.

– Med tanke på vad som hände i söndags och hur vi kände oss då får man säga att vi tog oss an den här matchen på ett bra sätt. 

Slutresultatet skrevs till 31–22 sedan lagen bytt mål med varandra mest hela tiden under slutminuterna.

Positivt idag var att Emil Frend Öfors var tillbaka i gammalt gott slag. Sex mål kom från den spänstige vänstersexan.

– Det var bra att Emil fick en match där det fungerade igen, han fick sina lägen och tog dem på ett fint sätt. Sedan var Rickard Frisk bra, som vanligt. Tycker även Felix Claar var helt ok.

Nästa uppgift för AHK blir att försöka besegra IFK Kristianstad, i Kristianstad. 

– Vi ska ladda om ordentligt nu och bege oss till Kristianstad för vad jag hoppas blir en härlig match på söndag, avslutar Franzén.


Alingsås HK–HIF Karlskrona 31–22 (17–10)

AHK: Emil Frend Öfors 6, Felix Claar 6 (3), Jesper Konradsson 4, Pontus Johansson 4, Oscar Bergendahl 3, Max Darj 2, Fredrik Teern 2, Måns Gerdtsson 2, Andreas Flodman, Johan Nilsson. 

HIF: Johannes Sandgren 5 (1), Lars Möller Madsen 4, Nicklas Grundsten 3, Lukas Olsson 2, Gustav Samuelsson, Basti Andersson, Jasmin Arifagic, Erik Gannby, Gabriel Gegerfelt, Jakob Nygren, Tobias Bamberg, Gustaf Hallén.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 21/42=50% + 1/2 7m.
* HIF:  Mario Cvitkovic 4/17=24% + 1/2 7m, Flamur Gerbeshi 8/21=29% + 0/2 7m.

Straffar:
* AHK: 3/4.
* HIF: 1/2.

Utvisningar:
* AHK: 4x2 min.
* HIF: 5x2 min.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Emil Frend Öfors.
* HIF: Johannes Sandgren.

Domare: Patrick Håkansson & Maths Nilsson.

Publik: 1 467.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-10-21 21:02