danieltellanderDaniel Tellander. Foto: Tommy Holl

Tellander: "Vi är otroligt starka hemma"

Ett tvåmålsunderläge ska hämtas igen – en uppgift som inte är helt omöjlig med tanke på var matchen spelas.
– Estrad är vår hemmaborg och det är ingen som ska komma och tro att de kan knäppa oss på fingrarna där, säger veteranen Daniel Tellander.

 


Tre matcher, tre segrar, 34 plusmål. Alingsås HK har inte visat någon som helst gästvänlighet under säsongsinledningen. I stället har det varit full gas från början och matcherna har i princip varit avgjorda redan i halvtid.

 

12–7 mot Redbergslid, 16–9 mot Sävehof och 17–5 mot Skövde – så har det sett ut under de tre förstahalvlekarna i Estrad Alingsås.

– Vi är otroligt stabila hemma. Det funkar bakåt och vi lyckas trycka i uppspelen och få med oss hela laget. Tryggheten och stämningen gör att vi är svårslagna på hemmaplan, säger Daniel Tellander.

Inför returmatchen i EHF-cupens andra kvalomgång är förutsättningarna givna. AHK behöver vinna med tre mål eller fler, alternativt vinna med två mål och hålla gästerna på under 25 mål.

– Det kommer att vara fullt fokus på att hålla tätt bakåt och få träff när de kommer i andrafas. Det var väl där vi kände att vi inte fick stopp på dem i söndags. Jag tycker ändå att vi har bra förutsättningar och vi tror på oss själva. Det blir lite slutspelskaraktär på den här matchen, vilket är roligt när vi bara är i början av säsongen.

Hur gärna vill ni spela vidare i Europa?

– Väldigt gärna. Vi har som mål att nå gruppspelet. Det är både utvecklande och ett roligt avbrott i serielunken att komma ut och möta lag från andra länder som har ett annat spel.

Som kantspringare har han många gånger blivit serverad frilägen av målvakterna Mikael Aggefors och Rickard Frisk. I onsdags fick både han och publiken för första se Erik Pettersson få speltid (undantaget två straffar tidigare). Och det var ingen tvekan om att AHK har ytterligare en målvakt som vill sätta igång spelet snabbt.

18-åringen från Örebro imponerade i sin debut och gjorde flera spektakulära räddningar på frilägen efter att han bytt av den storspelande Rickard Frisk (65 procent!).

– Det var otroligt kul att se Erik. Han har en avig målvaktsstil och är jobbig att möta på frilägen och det var häftigt att han fick visa det direkt. Och kul att han vågade kasta på oss också, säger Tellander.  

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-10-18 11:54