jesper_konradsson_savehof_20150930
Jesper Konradsson var en av topparna i AHK mot St. Otmar St. Gallen.         Foto: Tommy Holl

Tvåmålsförlust i Schweiz

Alingsås HK gjorde ingen toppmatch borta mot St. Otmar St. Gallen när lagen idag möttes i den första av två matchen i EHF-cupens andra kvalomgång. Underläge 11–13 i paus blev till slut förlust med 25–27.

– Vi gör ingen bra match men får med oss ett bra resultat, så kan man sammanfatta det, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

I förhandssnacket nämnde Mikael Franzén en förlust med upp till fyra bollar kan vara ett bra bortaresultat. Det blev inte förlust med fyra mål, men väl med två när St. Otmar St. Gallen vann den första av två matcher EHF-cupens andra kvalomgång.

Att det till slut blev två mål var inget som kändes självklart med tio minuter kvar, då ledde nämligen schweizarna med hela sju bollar!

Hemmalaget tog ett grepp om händelserna redan från start, AHK ledde visserligen med 2–1, men det var också enda gången man var före i målprotokollet. Med kvarten spelad var hemmaledning 8–4 varpå AHK tog en time out, som fick önskad fick önskad effekt då man fem minuter senare var så nära som 8–9. St Otmar avslutade dock halvleken bäst och gick till pausvila med ledning 13–11 i bagaget.

I den andra halvleken drygade hemmalaget sedan ut sin ledning mer och mer ju längre matchen led. 19–15 efter 40 minuter, 23–17 efter 46 och 25–18 efter 50 är siffror som talar sitt tydliga språk.

– Framåt tycker jag att vi spelade oss till bra lägen matchen igenom, men Martin Galia (tidigare i Redbergslid) var riktigt bra, matchens spelare utan tvekan. Sedan sköt vi kanske lite ärligt på honom mellan varven också, säger Mikael Franzén.

AHK skulle dock få ordning på målskyttet under matchens sista tio mintuer. Underläget 17–25 blev till slut förlust med 25–27, en marginal som ska kunna vändas på hemmaplan.

–  Vi gör ingen bra match men får med oss ett bra resultat, så kan man sammanfatta det, otroligt viktigt att vi kunde avsluta så bra som vi gjorde och därigenom ge oss själva en bra chans att vända det här.

Felix Claar, Marcus Enström och Jesper Konradsson får högst betyg av Franzén efter matchen, och dessa tre var också bästa målskytar.

– Felix var stabil och visade ett fint straffskytte idag. Enström var en av få som hade övertag på Martin Galia och han förtjänar överbetyg, precis som Konradsson som var riktigt bra sista kvarten och gjorde de flesta av sina sex mål då.

Nästa söndag är det dags för retur, denna spelas i Estrad med avkast klockan 17.00.

– Alla är lite besvikna efter dagens match och nu har vi en vecka på oss där vi kan lägga till tid på att rätta till en del saker från dagens match, avslutar Franzén.


TSV St. Otmar St. Gallen–Alingsås HK 27–25 (13–11)

OTM: Tomas Babak 7, Vedran Banic 6, Igor Milovic 4, Benjamin Geisser 3, Jakub Szymanski 3, Marcel Engels 2, Jost Brücker, Yves Petrig.

AHK: Felix Claar 6, Jesper Konradsson 6, Marcus Enström 5, Pontus Johansson 3, Emil Frend Öfors 2, Johan Nilsson 2, Max Darj.

Straffar:
* OTM: 0/1.
* AHK: 4/5.

Utvisningar:
* OTM: 6x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Domare: Angelos Argyridis & Christos Mouttas, Cypern.

EHF-delegat: Marco Trespidi, Italien.

Publik: 650.

Returen spelas i Estrad Alingsås söndag 18 oktober kl 17.00
Skrivet av Martin Johansson   
2015-10-11 18:34