frasse_1516

Franzén inför St. Otmar

Flojårets spel i Champions League för Alingsås är utbytt mot spel i EHF-cupen, när den andra kvalomgången nu inleds är det dags för AHK att ta plats i turneringen då man i ett dubbelmöte skall ta sig an St. Otmar från Schweiz. Vi passa på ett ta ett snack med Mikael Franzén inför den första matchen.


Det har blivit dags för match i EHF-cupen, hur är känslan inför detta?

Det känns ganska bra tycker jag, det är alltid kul med matcher som betyder allt eller inget. Det gäller också för oss  att göra en bra match nere i Schweiz så vi har en bra möjlighet i hemmamatchen.Formen är god, vi har genomgång idag fredag och tycker vi har bra koll på dem.

Hur skulle du beskriva motståndet?

St. Otmar är ett bra lag som just nu ligger trea i ligan, vann hemma senast rätt övertygande. I första omgången slog de ut Riihimäki Cocks, som vi träningsmatchat mot tidigare, med stora siffror. Laget består av spelare från ett antal olika länder där flertalet dock är från Schweiz. Spelare som sticker ut är tjecken Tomas Babak på V9, en spelare med kvicka fötter och stor skottvilja, Vedran Banic från Kroatien på H9 som har ett tungt skott. Dessutom så har de en mycket rutinerad tjeck i målet i form av Martin Galia som har ett förflutet i Redbergslid bland annat.

Om du ska jämföra dem med något svenskt lag, vilket?

Får nog bli Lugi faktiskt. Kanske inte så mycket för deras kant- och linjespel men på nio meter så är det två skyttar och en kvick spelfördelare. Dessutom så har de ungefär samma 6-0 med stora treor och lite mindre tvåor som försöker få in skytte i mitten.

Utifrån det du sett av St. Gallen, hur bedömer du era chanser?

Jag tror vi har en bra chans, elitserien skall vara lite bättre än Schweiziska ligan. Dock är det alltid lurigt att inte sett dem i verkligheten men det är så det funkar och det gäller för oss att vara fokuserade från start för att inte ge bort något gratis. Det blir viktigt för oss att hantera den här bortamatchen bra för att skaffa oss ett bra läge till returen i Estrad. Det är målskillnad och bortamål som gäller och det är vi inte riktigt vana vid. Men vi skall bonka in det i skallarna (skratt).

Tänker ni annorlunda inför denna match jämfört med andra?

Vi tycker som lag och förening att det är viktigt för oss och svensk handboll att göra bra ifrån oss i Europa så, helt klart är det här oerhört viktiga matcher för oss. Sen är det utslagning vilket gör att vi inte får några extrachanser och det gäller att spela på toppen av vår förmåga.

Vad är ett godkänt resultat på bortaplan?

En förlust med 3-4 mål kan vara ett bra resultat men seger är ännu bättre, så klart.

Åker ni med full trupp?

Vi åker alltid med full trupp men som det ser ut nu så har vi samma lag som mot Ricoh med oss till alplandet.
Matchen TV-sänds inte, och hur det är med livescore vet vi i skrivande stund inte. Men vi har folk på plats som kommer att rapportera från hela äventyret på Twitter. Gå till http://www.twitter.com/AlingsasHK.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-10-09 14:28