felix_claar_rik_201509XX
Felix Claar – AHK:s bäste målskytt i segermatchen mot Ricoh.                     Foto: Tommy Holl.

AHK alltjämnt obesegrat

Alingsås HK är alltjämt obesegrat i elitserien 2015/2016. Kvällens bortamatch mot Ricoh HK vanns med klara 27–21 (14–12), detta efter en anra halva av matchen som var bättre än den första.

– Vi gör jobbet och vinner på ett säkert sätt vilket egentligen är allt man kan kräva, säger Mikael Franzén efter matchen.AHK fick en kanonstart och ledde efter knappa sex minuter med 5–2. Det fanns säkert en och annan vid sina datorer som då trodde att matchen var körd, men Ricoh repade mod ordentligt och gjorde svarade med fyra raka mål.

– Tycker nog att Ricoh spelade lite snabbare än vi förväntat oss och det tog en stund innan vi fick ordning på försvarsspelet. De spelar stundtals ett finurligt anfall och då gäller det att vara med, säger Mikael Franzén.

Ricoh inte bara vände och hängde med i målprotokollet, man förde nämligen matchen under den första tredjedelen och ledde efter 18 minuter med 11–9, men sedan var detta AHK:s match. Bättre skärpa bakåt tillsammans med en Rickard Frisk i buren som tog det han skulle och lite till, och tio mintuer och fem raka mål senare ledde AHK med 14–11, siffror som i paus var 14–12.

I den andra halvleken ett ryck och drygade ut sin ledning till fyra mål, denna ledning hölls fram till det att kvarten återstod, då kom tre raska mål från hemmalaget samtidigt som AHK inte förmådde överlista en duktig Thomas Forsberg i Richos mål.

Faktum är att Ricoh hade två chanser att kvittera, men spel i undertal omöjliggjorde detta. Istället svarade AHK med fyra raka mål mellan 50.45 – 53.57, och då var det avgjort. Slutresultatet 21–27 spikade Marcus Enström med 45 sekunder kvar att spela.

– Totalt sett tycker jag att vi gör en stabil match, visst, det finns mer att ta av, men vi gör vad som krävs för att vi ska vinna och så mycket mer kan man egentligen inte kräva.

AHK:s så här långt bäste målskytt, Jesper Konradsson, klev idag av planen utan att ha noterats för något mål. Istället blv Felix Claar bäste skytt med sina sex mål, samtliga i den andra halvleken.

– Det var några som stack ut idag, bland annat Claar då. Tycker också att Rickard Frisk gör en riktigt stabil match, kul också att se att det fungerade så bra när Fredrik Teern och Oscar Bergendahl spelade tillsammans i mittförsvaret, avslutar Franzén.
 


Ricoh HK–Alingsås HK 21–27 (12–14)

RIC: David Florander 6, Henrik Olsson 4 (1), Wictor Bernhager 3, Tandri Mar Konradsson 2, Ola Pewik 2, Jesper Linnéll 2, Iris Ganibegovic, Erik Östling.

AHK: Felix Claar 6, Andreas Flodman 4 (2), Marcus Enström 3, Emil Frend Öfors 3, Daniel Tellander 2, Pontus Johansson 2, Johan Nilsson 2, Oscar Bergendahl 2, Max Darj, Fredrik Teern, Måns Gerdtsson.

Målvakter:
* RIC: Thomas Forsberg 17/42=40% + 0/2 7m.
* AHK: Rickard Frisk 16/36=44% + 1/2 7m.

Straffar:
* RIC: 1/2.
* AHK: 2/2.

Utvisningar:
* RIC: 4x2 min.
* AHK: 3x2 min.

Domare: Mikael Svensson & Niclas Persson.

Publik: 790.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-10-07 21:47