bergendahl_pressrelease
                                                                                                                          Foto: Tommy Holl

Oscar Bergendahl förlänger med AHK

Vi har idag glädjen att meddela att Oscar Bergendahl valt att förlänga sitt kontrakt med Alingsås HK. Klicka på läs mer för att ta del av pressmeddelandet.Pressrelease Alingsås HK 14 september 2015


Mittsexan Oscar Bergendahl har förlängt sitt kontrakt med Alingsås HK till och med säsongen 2017-2018.

Oscar Bergendahl, 20, gör nu sin andra säsong i Alingsås och efter en bra debutsäsong som bland annat innefattade 44 mål så väljer nu Alingsås HK att förlänga med framtids- löftet. Det nuvarande kontraktet skrivs om till ett treåskontrakt med start innevarande säsong.

– Vi är mycket belåtna med att ytterligare en av våra unga och talangfulla landslags- spelare väljer att skriva långtidskontrakt med Alingsås. Oscar gick i somras igenom en oviss tid med sitt hjärta. Han hanterade denna period på ett mycket bra sätt och när han fick grönt ljus av läkarna så var valet självklart för oss att förlänga med denne linje- kämpe, säger Team manager Per Johansson.

Bergendahl missade sommarens J-VM på grund av pågående hjärtutredning men hade innan dess en meritlista bestående av 12 U och 18 J-landskamper med det svenska landslaget födda 1994-95.

– Jag har valt att förlänga med Alingsås för att jag trivs i klubben och får väldigt goda tränings- och utvecklingsmöjligheter. Vi har en bra trupp och ledarstab som hjälper mig att utvecklas till en bättre handbollsspelare, samtidigt som det är intressant att vara en del av en klubb i ständig utveckling, säger Oscar Bergendahl.

Huvudtränare Mikael Franzén är givetvis mycket nöjd med att klubben knutit upp Bergendahl i ytterligare tre säsonger.

– Oscar är en kille som verkligen brinner för handboll och som älskar att träna. Hans fina inställning kan ta honom långt i vår fina idrott, säger Franzén.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-09-14 16:00