Kryss mot Polen för Claars Sverige

Sverige, med AHK:aren Felix Claar i laget, spelade i dag sin andra match i U19-VM i Ryssland. Det blev oavgjort mot Polen 23 - 23 efter underläge 13-11 i paus.

Matchen var inledningsvis jämn och det skiljde aldrig mer än ett mål lagen emellan innan Polen gjorde matchens första ryck, från 6-6 till 6-9. Felix Claar reducerade sedan med ett av sina fem mål och Sävehofs William Bogojevic gjorde efter det tre raka mål. Liksom Claar gjorde Bogojevic fem mål i matchen och de båda var målbäst i Sverige. Polen avslutade halveken bäst och hade pausledning 13-11.

Sverige jämnade ut siffrorna i början av den andra halvleken och sedan var det jämnt fram till att Sverige i två måls ledning fick chansen göra ett kanske matchavgörande mål med sju minuter kvar. Kantavslutet träffade dock kryssribban och istället kunde Polen kvitter till 21-21 med två raka mål.

Sverige gjorde sitt sista mål med två och en halv minut kvar av matchen. Sista avslutet tog även det i ramen och Polen gick till anfall med en minut och fyrtio sekunder kvar. Efter över en minuts bra försvarsspel drabbades Sverige av en utvisning och Polen utnyttjade sin nya anfallstid till att kvittera. Sverige kunde med några få sekunder kvar spela till sig ett frikast som dessvärre sköts över målet.

 

Sveriges resultat och vidare spelschema ser ut som nedan:

8 aug Sverige - Serbien 34 - 24

10 aug Sverige - Polen 23 - 23

11 aug 15.00 Sverige - Sydkorea

13 aug 13.00 Sverige - Chile

14 aug 17.00 Sverige - Ungern

Matcherna kan ses via www.ihf.info

Skrivet av Martin Larsen   
2015-08-10 15:00