Elitlaget laddar i Portugal

Alingsås HK, som siktar på att ta sig till sin tredje raka SM-final, laddar inför Elitseriestarten med ett elva dagar långt proffsläger i Porto, Portugal.


Inför stundande Elitseriestart och deltagande i EHF-cupen väljer Alingsås HK denna säsong en ny typ av uppladdning. Elva dagars träning och matchspel i Porto.

– En mycket fin möjlighet för oss att samla laget under en längre period för att förbereda oss intensivt på säsongens alla utmaningar. Denna försäsong prioriterar vi internationellt motstånd för att vara redo för spel i EHF-cupen, säger chefstränare Mikael Franzén.

Under vistelsen i Portugal, 14-24 augusti, kommer Alingsås att spela tre miniturneringar där de Portugisiska topplagen FC Porto, Sporting Lissabon, SL Benfica och ABC Braga står för det inhemska motståndet. Dessutom väntar matcher mot ryska vicemästarna Permskie Medvedi och mot Angolas landslag.

– Satsningen på ett längre utlandsläger för vårt elitlag ligger rätt i tiden och är en naturlig utveckling för att möta våra visioner om att etablera oss ytterligare i Europa. Vi tror på mervärdet att samla våra killar i lugn och ro i en fin och inspirerande miljö under en längre tid, säger Team Manager Per Johansson

Till Portugal reser hela truppen, som är i stort sett oförändrad sedan SM-finalen i Maj. Endast två uppflyttade spelare, Oliver Helander och Oskar Hedvall, samt flyktade Johan Fagerlund (Sävehof) och Erik Östling (Ricoh) utgör skillnaden.

Tillbaka i Alingsås väntar tre dagar senare den egna Elitcupen där Ystads IF, Halden (Nor) och IFK Skövde står för motståndet. Elitseriepremiären spelas 13 september borta mot Guif.

Skrivet av Martin Larsen   
2015-08-10 11:11