Alingsås in i EHF-cupens andra runda

Alingsås slipper spela den första kvalrundan till EHF-cupens gruppspel och går istället in i turneringen i den andra kvalomgången, som spelas i mitten av oktober.

Alingsås är ett av de 20 lag som rankas i turneringens mittenskikt och står därmed över det första dubbelmötet i början av september där 24 lag, bland dem Ystads IF, spelar om en plats i den andra omgången som avgörs 10-11 och 17-18 oktober.

Vinnarna i den andra omgången ställs mot turneringens toppseedade lag där bland andra regerande mästarna Füchse Berlin finns, tillsammans med lag som fått lämna Champions League-turneringen.

Efter den tredje omgången dubbelmöten återstår 16 lag som delas in i fylagsgrupper. De två bästa i varje grupp går sedan vidare till kvartsfinaler och vinnarna där spelar EHF-cupens Final four.

Vilka lag som möts i den första omgången och vilken av dubbelmötenas vinnare som ställs mot Alingsås lottas i Wien om en vecka, den 21 juli. Bland kandidaterna finns förutom nämnda Ystad, även Norska Haslum, Finska Riihimäki och Isländska Haukar.

Fler detaljer finns att läsa här;

http://www.eurohandball.com/article/23123

Skrivet av Martin Larsen   
2015-07-14 16:37