tellander_daniel_hammarby141105Daniel Tellander gör sin 15:e A-landskamp på onsdag. Foto: Tommy Holl.

Daniel Tellander inkallad till landslaget

Alingsås HK blir representerat när Sverige spelar EM-kval mot Lettland på onsdag. Daniel Tellander har kallats in till truppen.

Tre spelare från AHK:s silverlag blev uttagna som reserver till den svenska truppen inför de avslutande EM-kvalmatcherna. Ryggskadade Max Darj tvingades tacka återbud, men Jesper Konradsson och Daniel Tellander har stått kvar som reserver.

Sent i går kväll blev Daniel Tellander inkallad till truppen och åkte i morse till samlingen i Stockholm. Anledningen är att Fredrik Petersen är kvar med sin familj då de väntar tilläkning i dagarna.

– Det var bara att packa väskan och åka iväg. Det ska bli riktigt roligt att spela i landslaget igen. Sen hoppas jag att allt går bra med Fredrik och hans familj, säger Tellander.

Tellander har tidigare spelat 14 A-landskamper och gör Jonas Källman sällskap på västersexpositionen. Källman gör sin 200:e landskamp på onsdag och är den mest rutinerade i det svenska laget på den biten.

I nuläget är det inte klart om Tellander även kommer att spela söndagens match mot Slovakien på Hovet i Stockholm, men till matchen mot Lettland på onsdag är han med.

2015-06-08 12:36