publik_sm_final_150524
                                                                                                                      Foto: Tommy Holl.

Blåljus skapade magisk stämning.

Vilken härlig fest vi hade. På blåljuståget, på John Scotts och i Scandinavium. Nu laddar vi om och siktar mot ytterligare en bra säsong med en final i Malmö i slutet av Maj 2016. 

Det talades på förhand om att vi skulle oss en fysisk SM-final till livs, och så blev det. Redan efter dryga minut slog IFK Kristianstads lagkapten Johan Jepson an tonen då han bryskt stoppade Johan Nilsson i uppspelsfasen. Och så fortsatte det.

Det gjordes mål också, och det första gjorde AHK då Jesper Konradsson tryckte sig igenom Kristianstads försvar och säkert placerade in bollen bakom Magnus Dahl. Efter detta dröjde det drygt sex minuter innan AHK åter gjorde ett mål, då hade Kristianstad gjort tre raka.

AHK tog sig sedermera ikapp och till slut också förbi när när nämnde Konradsson satte 4–5. Under återstoden av den första halvleken var det sedan AHK som allt som oftast var något mål före i protokollet, bland annat tack vare fint första- och andrafasspel. AHK hade chansen att gå till två upp i paus, men matchens bästa spelare, IFK Kristianstads Markus Olsson, fick sista ordet och spikade pausresultatet 14–14 med halvminuten kvar av den första akten.

Den andra halvleken inledde Alingsås på allra bästa sätt. På fem röda minuter gick man från 14–14 till ledning 18–15, därefter gick det tyngre.

– Vi fick två utvisnignar efter varandra där och tappade lite fart i samband med det och hamnade några mål efter, säger Mikael Franzén.

Nog hamnade man efter, Kristianstad gjorde nämligen sex raka mål under och strax efter dessa utvisningar och gick fram till tremålsledning 21–18 innan Daniel Tellander bröt AHK:s sju minuter långa måltorka.

Alingsås vägrade dock att ge sig och med knappa nio minuter kvar av matchen var man ikapp till 24–24.

– Kristianstad slarvade lite under en period där och då fick vi chansen att trycka på, och tog den så bra att vi kom ikapp.

Men säg den lycka som varar, Kristianstad svarade nämligen med tre raka mål på detta och avgjorde därigenom matchen. Slutresultatet skrevs till 28–25.

– Jag tycker att vi har chanser att vinna matchen men lyckas inte ta dem vilket man får säga att Kristianstad gör. Sett till 60 mintuer var Kristianstad tyvärr lite bättre än oss idag.

Bäste AHK-spelare var Jesper Konradsson som visade vilken enorm förmåga han har i sig.

– ”Konny” gjorde en rent fantastisk match och det känns nästan orättvist att han inte får vinna idag, avslutar Franzén.

AHK:s lagkapten Max Darj var självklart mycket besviken efter matchen.

– Det känns rent ut sagt för jävligt. Det är tråkigt att inte kunna bjuda våra supportrar på ännu ett guld när de stöttar oss som de gör, man blir nästan lite tårögd när man ser hur många som stöttar oss.

Rickard Frisk fick tidigt komma in i matchen då Mikael Aggefors inte fick tag på bollarna, så här säger han om matchen:

– Det känns jättedåligt, ingen vill stå här som förlorare.

Besvikelsen till trots kunde Frisk ändå se något positivt med dagens match.

– Det är väldigt fina läropengar att få en sådan här match, man får veta ännu mer vad som krävs för att kanske få knipa en final i framtiden.

Ledare och spelare var så klart väldigt besvikna efter matchen. Men ur ett supporterperspektiv finns det ändå väldigt mycket som är positivt. Alingsås HK har än en gång visat att man är ett fantastiskt kollektiv som vill vara med och bråka när de stora matcherna ska avgöras. Idag hade man två perioder, en i varje halvlek, då man gick mållösa lite för länge. Något eller några mål där och man vet aldrig vad som kunnat hända.

Om inte om vore om.

Vi avslutar med att gratulera IFK Kristianstad till SM-guldet. Mätt över 60 minuter var man bättre än Alingsås HK idag, det får man acceptera, hur surt det än är.


IFK Kristianstad – Alingsås HK 28–25 (14–14)

IFK: Markus Olsson 11, Andreas Cederholm 5, Jerry Tollbring 4 (2), Kristian Björnsen 3 (1), Christian O’Sullivan 2, Anton Lindskog 2, Daniel Lindgren.

AHK: Jesper Konradsson 6, Daniel Tellander 5, Pontus Johansson 4, Johan Fagerlund 3 (2), Max Darj 2, Emil Frend Öfors 2, Andreas Flodman, Måns Gerdtsson, Johan Nilsson.

Målvakter:
* KRI: Leo Larsson 9/24=38% + 0/1 7m, Magnus Dahl 1/9=11% + 0/1 7m.
* AHK: Rickard Frisk 6/17=35% + 0/2 7m, Mikael Aggefors 5/19=26% + 0/1 7m.

Straffar:
* KRI: 3/3.
* AHK: 2/3.

Utvisningar:
* KRI: 5x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Domare: Michael Johansson & Jasmin Kliko.

Delegater: Lars Berndtsson & Krister Broman.

Publik: 12 312.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-05-24 18:39