Franzen
Tre dagar kvar, sedan är det dags för SM-final i Scandinavium.                     Foto: Tommy Holl.

Mikael Franzén inför finalen

Det är nu mindre än tre dygn kvar till SM-finalen 2015. Efter dagens träning passade redaktionen på att ta ett snack med tränaren Mikael Franzén för att stämma av hur förberedelserna fungerat.


Tre dagar kvar, är förberedelserna gjorda?

– I och med dagens träning (torsdag) har vi tittat klart på allt vi vill göra framåt och bakåt mot Kristianstad, och imorgon kör vi bara en liten uppfräschning på vissa detaljer och på lördag kör vi en "känna-in-arenan-träning" i Scandinavium. Så ett kort svar på frågan, JA!

Kommer ni med några överraskningar till matchen?

– Både ja och nej. Vi tror på vår spelidé men har en plan B på vissa saker, såväl framåt och bakåt. Sedan har vi allt någon överraskning sett till våra tidigare möten.

Börjar det smyga sig på någon nervositet?

– Ja det har börjat kännas nu att det närmar sig final. Förra veckan var helt iskall men nu börjar man känna igen laget såsom det brukar se ut inför viktiga matcher.

Är alla friska och krya?

– Alla är med och tränar men inte på alla moment. Vi har alla så friska som de kan vara i slutet av säsongen, men det ser ganska piggt ut i truppen överlag tycker jag. Vi har legat rätt under hela slutspelet.

Är Kristianstad verkligen favoriter om man tar AHK:s fina slutspel i beaktande?

– Ja det tycker jag, låt säga 51-49 i Kristianstads favör. Det känns givetvis bra för oss att vi har gjort ett bra slutspel och chanserna att slå Kristianstad i en match tycker jag har ökat gentemot hur det var i elitseriemötena. De har slagit oss två gånger den här säsongen och vann elitserien före oss med 10 poängs marginal. Därtill har de, något överdrivet, fler landslagsspelare i sin trupp idag än vad AHK haft totalt sedan 1973. Så ja, de är favoriter.

Dina matchpromenader har blivit en liten följetång, har du hittat någon bra sträcka för finalpromenaden?

– Jag kan mitt Göteborg då jag har vandrat många mil i staden så det känns som det minsta problemet (skratt), den planeringen känns hur stabil som helst.

Tre spelare som reserver till EM-kvalet, vad säger du om det?

– Jättekul och ett bevis på att vi har gjort det bra igen. Vi fick några träningslandskamper förra säsongen efter slutspelet och detta är återigen en fjäder i hatten för killarna och för klubben tycker jag.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-05-21 20:41