martensson_christerKlubbchefen Christer Mårtensson är förväntansfull inför SM-finalen.

En seger från den perfekta säsongen

Damerna gick upp i division ett, HP Alingsås likaså. På söndag kan herrarna fullborda den perfekta säsongen för Alingsås HK med ett SM-guld.

– Det har varit en fantastisk säsong, men vi är inte nöjda med att bara vara i SM-final. Guld är det enda som gäller, säger klubbchefen Christer Mårtensson.

Det har varit hektiska dagar för de som arbetar för Alingsås HK sedan finalplatsen säkrades efter lika klara som imponerande  3–0 i matcher mot Eskilstuna Guif. Trycket på biljetter har varit stort och efterfrågan har varit klart mycket större än det antal biljetter Alingsås HK blivit tilldelat.

– Vi har lyckats få ihop drygt 2 000 biljetter, men hade lätt kunnat förmedla upp till 1 000 till. Det är jättetråkigt att alla som vill komma och stötta AHK på plats inte kan göra det, men det har inte legat i våra händer, säger Christer Mårtensson.

Redan på morgonen samlas många av de som lyckats få biljett till finalen för fika och ansiktsmålning och under förmiddagen åker många i gemensam trupp till Göteborg. Genom ett samarbete mellan Resia och Blåljus har ett tåg med 580 platser abonnerats och biljetterna tog slut på 20 minuter när de släpptes på måndagen. Blåljuståget åker på förmiddagen och resenärerna marscherar sedan gemensamt till en abonnerad pub där uppladdningen inför matchen fortsätter.

Totalt räknar Mårtensson med att 2 500 AHK-are kommer att vara på plats i Scandinavium, då det är troligt att ett par hundra köpt biljetter innan AHK blev klart för final.

– Det är glädjande att intresset är så stort och det kommer att bli en fest i Alingsås också. Alla sportbarer är fullbokade och det kommer att bli ett jättestort tryck även här i stan.

– Vi kommer att synas och höras i Scandinavium, det är jag fullkomligt övertygad om, säger Mårtensson som också berättar att klubben kommer att ha en supportershop i anslutning till AHK-delen på läktaren där ett antal specialframtagna och unika finalprylar kommer att säljas.

Förutom spelarna på planen så kommer flera andra personer med koppling till Alingsås HK vara delaktiga i handbollsfesten.

Magnus Löfström med personal kommer att ansvara för säkerheten på läktaren, Peter Vikström är DJ, Patrik Westberg speaker och Daniel Vandor ansvarar för media på plats.

– Vi har inte bara ett av Sveriges bästa handbollslag och en av Sveriges bästa klackar, vi har också en organisation runt våra matcher som håller toppklass, vilket det här visar. De här personerna har plockats in av Svensk Elithandboll till finalen för att de är bäst på det de gör. De har lyft vår organisation och de kommer att lyfta finalarrangemanget också, säger Mårtensson.

Hur laddar spelarna upp inför finalen?

– De har samma rutiner som de hade i Malmö förra året och vi känner oss trygga med det. Spelarna och alla ledare runt laget åker ner på lördagen och tränar i Scandinavium och bor sedan kvar i Göteborg. Allt praktiskt stökades av tidigt så att spelarna nu bara kan fokusera på sin uppgift.

Till sist, hur slutar finalen?

– Det var en dum fråga. Alingsås HK vinner både på planen och på läktaren.

2015-05-19 16:24