Dennis Sandberg blir förbundskapten

I går ledde han tillsammans med kollegan Mikael Franzén Alingsås HK till andra raka SM-finalen efter att Eskilstuna Guif slagits ut med 3–0 i matcher – i dag blev det klart att Dennis Sandberg kommer att vara förbundskapten för det kommande 00/01-landslaget på pojksidan.

– Jag hade förstås inte tackat ja om jag inte tror att det kommer att bli roligt och lärorikt, säger Sandberg, som gör sin tredje säsong tillsammans med Mikael Franzén i AHK.

Till hösten spelar årskullarna Sverigecupen och efter det är det dags för de första uttagningarna till rikslägren.

– Sedan kan det förstås finnas spelare som av olika anledningar inte är med i Sverigecupen som senare kan bli aktuella och det är mitt och mina medarbetares uppdrag att hitta dem också, säger Sandberg, som redan har börjat skissa på vilka han vill ha med sig i ledarstaben.

Som aktiv spelade Sandberg i BK Heid, IK Heim, Redbergslids IK och Lysekils HK och som tränare har han också varit verksam i Redbergslids IK och HK Aranäs.

Parallellt med uppdraget som förbundskapten och tränarjobbet i AHK är Sandberg också handbollsinstruktör på Katrinelundsgymnasiet.

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-05-11 16:24