Eskilstuna Guif väntar i semifinalen

Eskilstuna Guif gjorde processen kort med Redbergslid när den femte och avgörande kvartsfinalen lagen emellan spelades på onsdagskvällen. Detta fick till följd att IFK Kristianstad hade att välja på att möta Ystads IF eller Eskilstuna Guif, och som väntat valde Ola Lindgren och hans mannar att möta Ystad. Därmed står det klart att vi får en repris på fjolårets semifinalserie då AHK får ta sig an Eskilstuna Guif.

– En svår motståndare som gjorde en riktigt bra match mot Redbergslid idag, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Klicka på läs mer för biljettinfo och fler kommentarer från Franzén.

Att det skulle bli Eskilstuna Guif som AHK ställs emot i semifinalen hade Mikael Franzén lite på känn.

– När de slog RIK idag så kände jag att det nog skulle bli Guif för vår del, det var ganska väntat.

Som nämnt blir detta en repris på fjolårets semifinalserie, den gången vann Alingsås med 3–1 i matcher. Detta är dock historia nu.

– Spelare som Robin Andersson och Daniel Ekman är bättre i år än förra året och på så vis är Guif ett bättre lag, vilket jag även tycker att vi är vi en jämförelse. Vi känner varandra väl och vet att det blir de tre klassiska delarna som avgör – försvar, målvakt och kontring.

Alingsås och Guif har mötts många gånger de senaste säsongerna då man dels möttes i förra säsongens slutspel, och då man dels återfinns i samma pool. Således är det två lag som känner varandra väl.

– Det finns inte många hemligheter egentligen, vi känner varandra. Jag tror på jämna och tuffa matcher, ingen tvekan om det, avslutar Franzén.

Biljettinfo

Biljetterna till semifinal 1 och 3 släpps i morgon torsdag, 23 april klockan 10.00, både på nätet och på AHK:s kansli.

Biljettpriser
Sittplats 200 kr Även seriebiljettsinnehavare
Sittplats 160 kr Pensionär/Ungdom
Ståplats 110 kr Vid slutsålda sittplatser
Aktiva medlemmar Gratis Blåkulla, hämta biljett på kansliet
eller i entrén på matchdagen.

Öppettider AHKs Kansli:
Torsdag 10.00-20.00 (EJ stängt för lunch)
Fredag 10.00-18.00 (EJ stängt för lunch)

Öppettider Biljettkassan Estrads foajé matchdag
Lördag 14.00

Följande gäller för er som har seriebiljett:
Era platser är reserverade till och med fredag 24 april till klockan 15.00. Om ni inte har möjlighet att komma in de tiderna ska besked ges via mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den . Efter fredag kommer biljetterna att släppas till allmänheten.

Aktiva medlemmar:
Alla aktiva medlemmar som går in gratis till Blåkulla måste hämta en biljett på kansliet eller Estrad Alingsås på matchdagen. Först till kvarn gäller. Beställ/hämta gärna biljetter lagvis om ni känner att det är smidigt.

Ledare:
Ledare kan hämta biljett till sektion D. Hämtas på kansliet eller i Estrad Alingsås på matchdagen. Först till kvarn gäller. Antalet biljetter är begränsat.

Skrivet av Martin Johansson   
2015-04-22 20:59