OskarhedvallOskar Hedvall gör AHK:s trupp inför nästa säsong komplett. Foto: Martin Holmberg

Hedvall in – nu är truppen spikad

Alingsås HK väntar på att få reda på sin semifinalmotståndare, men redan har klubben spikat sin elitserietrupp till kommande säsong. Den sista pusselbiten i lagbygget är linjespelaren Oskar Hedvall som flyttas upp i elitlaget.

19-åringen flyttade från Ulricehamn till Alingsås och handbollsgymnasiet för tre år sedan och har förutom att ha varit nyckelspelare i HP Alingsås, som för tillfället kvalar till division 1, elitserie­de­buterat under säsongen. Hedvall har spelat 24 J-landskamper för Sverige.

– Det känns både roligt och motiverande att klubben vill satsa på mig. Alingsås HK är en bra klubb som ger mig alla förutsättningar för att utvecklas på ett bra sätt och ta nästa steg i min karriär, säger Hedvall.

Mikael Franzén, tränare, Alingsås HK:

– Oskar Hedvall är förstås en spelare vi haft koll på eftersom han gått på gymnasiet här i tre år och i perioder även tränat med elitlaget. Det är en juniorlandslagsspelare som har gjort en fin resa i föreningen med hjälp av våra A-pojks- och juniortränare. Han har gjort det så bra att vi vill ge honom chansen i vårt elitlag nästa säsong.

Per Johansson, team manager:

– Vi fortsätter på den inslagna vägen att säkerställa att vi har en utmanare till de mer etablerade i varje position. Oskar har visat på en fin utveckling under säsongen och vi är glada för att han antagit utmaningen med att försöka kriga sig till en framtida plats i vårt elitlag. Att redan nu ha truppen klar för nästa säsong känns också bra. Vi är regerande mästare och jag är övertygad om att vi kan vara med och slåss om guldet såväl i år som nästa säsong.

Oskar Hedvall
Född: 18 januari 1996.
Längd/vikt: 195 cm/97 kg.
Position: Mittsex.
Klubbar: KFUM Ulricehamn (–12), Alingsås HK (12–).
Meriter: 24 J-landskamper.

Alingsås HK:s trupp säsongen 2015/16:
Målvakter: Mikael Aggefors, Rickard Frisk, Erik Pettersson.
Vänstersex: Daniel Tellander, Emil Frend Öfors.
Vänsternio: Pontus Johansson, Fredrik Larsson, Oliver Helander.
Mittnio: Jesper Konradsson, Felix Claar, Fredrik Teern.
Högernio: Johan Nilsson, Måns Gerdtsson.
Högersex: Marcus Enström, Andreas Flodman.
Mittsex: Max Darj, Oscar Bergendahl, Oskar Hedvall.
Tränare: Mikael Franzén, Dennis Sandberg.

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-04-21 07:45