Frisk_rickardRickard Frisk kom från Caperiotumba inför säsongen. Foto: Tommy Holl

Frisk: "Har förbättrat allt sen jag kom till AHK"

Han gör sin första säsong i elitserien men belönades ändå med en plats i seriens All star team som togs ut tidigare i veckan. Här är fem frågor till målvakten Rickard Frisk inför dagens tredje kvartsfinal mot HK Malmö.

När elitseriens all star team presenterades tidigare i veckan fick du målvaktsplatsen. Är du den bästa målvakten i elitserien?

– Haha, nej, det tycker jag inte. Hade det varit en jury som tog ut laget i stället för att statistiken avgjorde så hade det nog sett annorlunda ut. Men det är klart att det är häftigt och ett bevis på att jag gjort något bra. 

Du hade ändå bäst räddningsprocent av alla målvakter, trots att det är din första elitseriesäsong. Hur kommer det sig?

– Oj, jag vet inte. Men en av anledningarna är att jag står bakom ett av de bästa försvaren i elitserien. Vissa matcher kommer man jättelätt in i tack vare dem. De betyder jättemycket. Samarbetet med mittblocket är bra, det är suveränt att ha (Fredrik) Teern och Max (Darj) framför mig.

Vad har du förbättrat sedan du kom till AHK?

– Jag får ge ett tråkigt svar, men jag säger allt. Jag tycker att jag blivit bättre på skotten utifrån, men det är svårt att veta om det beror på att vi har ett så bra försvar. Samarbetet med ”Agge” (Mikael Aggefors) har funkat jättebra, jag tycker att vi hjälper varandra bra, speciellt under matcherna där det behövs som mest.

Tidigare har Mikael Aggefors kommit från Tumba, inför den här säsongen kom du och Emil Frend Öfors. Vad är speciellt med Tumba?

– Bra fråga. Nu var jag bara där en säsong, så du får kanske ett annat svar om du frågar ”Agge” eller Emil, men jag tror att det finns en speciell mentalitet där. Tittar man i Emils lag, 94:orna, så är det många som gjort det bra på seniornivå. Jag vet inte om de är bättre handbollsspelare, men de har en tjurighet och vilja att vinna till varje pris som smittar av sig. Många har den mentaliteten, det är viktigt om man ska gå långt.

Ni har 2–0 i kvartsfinalserien mot Malmö inför dagens möte. Stänger ni serien i dag?

– Det är klart att jag tror att vi kan göra det. Vi spelade bra första matchen och började jättestarkt i onsdags, även om det blev onödigt spännande till slut. Men det var starkt att vinna där. Samtidigt kommer inte de ha någon press på sig eftersom alla räknar med att vi ska vinna igen efter de två första segrarna.

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-04-12 14:59