johan_nilsson_onnered_150401
Slutspelets skyttekung 13/14 hette Johan Nilsson. Kan han uppreda bedriften i år? Foto: Tommy Holl

Storpublik såg AHK besegra Önnered

2 677 personer, så många kom för att se Alingsås HK avsluta seriespelet med match mot Önnereds HK. 12–9 i halvtid blev till slut 30–23 efter en match där prestationen i den andra halvleken till slut var vad som avgjorde.

– Tycker att vi spelade ganska bra anfallsspel i andra halvlek idag, säger Mikael Franzén.


Fem av sex matcher i slutomgången gällde något, den sjätte var Alingsås HK–Önnereds HK. Och kanske var det just detta faktum som låg bakom att publiken inte direkt bjöds på någon handbollspropaganda i den första halvleken.

12–9 i paus speglar inte riktigt hur spelet såg ut på planen, Alingsås var nämligen betydligt bättre än Önnered men gästerna från Göteborg stretade emot på ett berömvärt sätt.

– Vi fick träna mycket försvarsspel i den första halvleken kändes det som, och när vi väl fick fatt i bollen blev vi lite ivriga och slarvade en del både i spelet och i avsluten, säger Mikael Franzén efter matchen.

En som inte slarvade i den första halvleken var målvakten Rickard Frisk som noterades för tolv räddningar till en procent av 57 under matchens första halva.

– Frisk var riktigt bra i första halvlek och visade än en gång att han vill vara med och kriga om speltiden på allvar.

Om försvar och målvakt var det bästa i den första halvleken så var det anfallsspelet som var det bästa med den andra. Frisk i buren hade inte samma lycka och släppte in de sju skott han fick emot sig innan Mikael Aggefors tog plats mellan stolparna. Och Aggefors, ja han landade på 55%. Låt vara att det bara var på elva skott, ändå imponerande.

– Jag tycker att vi spelade ganska bra anfallsspel i den andra halvleken, kom mer rätt i våra satsningar vilket var kul att se. Dessutom fick vi till en del härliga kontringar vilket alltid är roligt.

Matchens bäste målskytt fanns i Alingsås HK och han heter Emil Frend Öfors. Emil fick 60 minuter på banan och tackade för förtroende genom att göra åtta mål, mål som kom från kanten, på kontring och från nio meter.

– Emil var jätteduktig idag och visade upp sitt register på alla sätt. Tycker också att Andreas Flodman visade att han är på rätt väg, man börjar skönja de kvaliteter han har i sig.

Hos gästerna handlade mycket om en för dagen riktigt bra Jacob Schmidinger som AHK aldrig fick något grepp om. Plus också till linjespelarna Almir Suljevic och Rasmus Nilsson samt målvakten Adam Krantz som tog det han skulle och lite till.

För Önnered väntar nu kvalspel för att stanna kvar i elitserien medan Alingsås HK nu laddar för kvartsfinal, och det blir en repris på fjolårets då Mikael Franzén, sedan Kristianstad valt Hammarby, valde HK Malmö.

– Det stod mellan Malmö och Redbergslid och det var långt ifrån ett självklart val. Båda lagen är mycket kompetenta men känslan hos gruppen sa Malmö och så fick det bli. Att de spelar 6-0 jämfört med RIK:s 5-1 var också en faktor vi tog hänsyn.

Lagkaptenen Max Darj, som stod över dagens match, säger så här om valet av HK Malmö:

– Det kommer garanterat att bli en intressant kvartsfinalserie, matcherna i grundserien var två tuffa tillställningar och det finns inget som talar för något annat nu. Valet var inte lätt men vi tror och hoppas att vi valde rätt.

Den första kvartsfinalen spelas i Estrad Alingsås nu på söndag, och Mikael Franzén hoppas på storpublik.

– Det var riktigt, riktigt roligt med så mycket folk på läktarna idag. Det blev lite slutspelsstämning redan idag och vi hoppas så klart att vår publik ville se mer handboll och kommer tillbaka redan på söndag.

Publiksiffran ja. Ett antal sponsorer såg till att bjuda publiken på dagens match och detta var mycket uppskattat. 2 677 personer kom för att se matchen, välkomna tillbaka på söndag!


Alingsås HK–Önnereds HK 30–23 (12–9)

AHK: Emil Frend Öfors 8, Måns Gerdtsson 4, Andreas Flodman 3, Jesper Konradsson 3, Pontus Johansson 3, Oscar Bergendahl 3, Johan Fagerlund 3 (3), Fredrik Larsson 2, Fredrik Teern.

ÖHK: Jacob Schmidinger 7, Erik Nylén 4, Almir Suljevic 3, Andreas Berg 3, Gustav Arrhenius 2, Rasmus Nilsson, Erik Andersson, Daniel Buskas (1), Marcus Grüner (1).

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 12/28=42%, Mikael Aggefors 6/11=55% + 0/2 7m.
* ÖHK: Adam Krantz 13/40=32% + 0/3 7m.

Straffar:
* AHK: 3/3.
* ÖHK: 2/3.

Utvisningar:
* AHK: 4x2 min.
* ÖHK: 3x2 min.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Emil Frend Öfors.
* ÖHK: Jacob Schmidinger.

Domare: Niclas Widell & Jonas Åström.

Publik: 2 677.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-04-01 21:47