Konradssonfotobjormeat
Jesper Konradsson blev femmålsskytt. Foto: Jörgen Björme/Alingsås Tidning

Delad pott i derbyt mot Redbergslid

Det gick inte att skilja Alingsås HK och Redbergslids IK åt när lagen idag möttes i Estrad Alingsås. Gästerna ledde med 11–10 i paus och räddade en poäng sedan Tobias Johansson kvitterat till 26–26 med tio sekunder kvar av matchen.

– Tycker det var en konstig match som svängde fram och tillbaka hela tiden, sade Mikael Franzén efter slutsignalen.

Att det skulle bli jämnt när AHK idag tog emot Redbergslid var ingen vågad gissning. Två lag med bra försvarsspel och där bakom stabila målvakter borgade för detta.

De 1 756 åskådarna i Estrad Alingsås bjöds inledningsvis på en inte alltför högkvalitativ tillställning.

– Matchen började konstigt med en massa missar och tekniska fel från båda lagen och det tog väl nästan en kvart innan spelet riktigt satte sig, sade AHK-tränaren Mikael Franzén efter matchen.

Första målet dröjde nästan sex minuter och den som spräckte matchens målnolla var matchens bästa spelare - gästernas Tobias Johansson som skulle komma att göra nio mål innan det hela var slut, och förutom det första gjorde han sedan också det sista.

Bilden av den första halvleken är att RIK för det mesta låg något mål före i protokollet, ibland två som vid 1–3, 5–7 och 7–9. Daniel Tellander reducerade sedan till 8–9 och av bara farten gjorde AHK ytterligare två mål och tog sig således till ledning 10–9. I detta skede fick man chansen att rycka ytterligare då gästerna drabbades av en två minutersutvisning, men denna lyckades AHK inte utnyttja då man istället bjöd på två tekniska fel. En RIK-time out och fem minuter senare var det paus, och då var gästerna tillbaka i ledning; 11–10.

– Bra bakåt och sämre framåt kan man väl sammanfatta den första halveken med för vår del. Vi kommer till en del skapliga lägen men missar lite för mycket.

Den andra halvleken blev sedan till viss del spegelvänd, AHK tappade defensiven men spelade istället bättre framåt. Detsamma får väl sägas om Redbergslid och fullt logiskt bjöd den andra akten på betydligt fler mål.

Precis som i första halvlek hade mesta mästarna från Göteborg tvåmålsledningar vid flera tillfällen, men störst ledning hade AHK då man 20–20 till 23–20 med knappa nio minuter kvar av matchen. Noterbart är att såväl 22–20 som 23–20 kom i tom bur sedan RIK misslyckats med sitt västspel i numerärt underläge.

– Vi borde ha stängt matchen när vi fick tre bollar upp men tyvärr lyckades vi slarva bort det läget.

Slutet blev högdramatiskt och många på läktaren trodde nog att AHK skulle ta hand om båda poängen när Max Darj skickade in 26–25 med 45 sekunder kvar, detta med en man mer på banan. Men RIK, och framför allt Tobias Johansson, ville annorlunda. RIK-bänken begärde time out och med 10 sekunder kvar att spela kom kvitteringen som tidigare nämnt från Tobias Johansson vänsterhand.

AHK tog time out sekunden senare, men det blev inte som mna tänkt sig i det sista anfallet och matchen slutade 26–26.

– Man kan alltid diskutera om det är rätt eller fel att ta time out där, men jag ville ha in rätt folk på banan och komma till ett bra avslut, nu blev det inte så och det är bara att leva med.

Vi glädjer oss lite extra över Jesper Konradssons insats idag. ”Konny” har till synes haft det lite tungt en period men idag lossnade det en hel del som det känns.

– Tycker att Mikael Aggefors första halvlek är värd att nämna också, avslutar Franzén.

Ny match på fredag för AHK då Ystads IF i Österporthallen står på menyn.


Alingsås HK–Redbergslids IK 26–26 (10–11)

AHK: Jesper Konradsson 5, Marcus Enström 4, Johan Fagerlund 4 (3), Daniel Tellander 3, Max Darj 2, Pontus Johansson 2, Johan Nilsson 2, Fredrik Teern, Måns Gerdtsson, Emil Frend Öfors, Oscar Bergendahl.

RIK: Tobias Johansson 9, Linus Arnesson 5, Charlie Sjöstrand 4 (2), Mario Lipovac 3, Tobias Östanbäck 2, Nikola Stojcevski, Jonathan Carlsbogård, Martin Mårtensson.

Målvakter:
* AHK: Rickard Frisk 5/14=36% + 0/1 7m, Mikael Aggefors 5/20=25% + 1/2 7m.
* RIK: Tobias Thulin 6/14=43% + 0/1 7m, Tony Heeringson 8/23=35% + 0/2 7m.

Straffar:
* AHK: 3/3.
* RIK: 2/3.

Utvisningar:
* AHK: 3x2 min.
* RIK: 6x2 min.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: 1 756.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-03-24 21:16