felixFelix klar stannar i AHK till minst 2018. Foto: Tommy Holl

Felix Claar för tre nya år i Alingsås

En av svensk handbolls största talanger stannar i Alingsås HK. 18-årige mittnian Felix Claar har skrivit på ett nytt treårskontrakt och stannar minst till och med våren 2018.

Claar kom från moderklubben Norrköpings HK 2013 och elitseriedebuterade för AHK redan som 16-åring. Hann vann SM-guld under sitt första år i klubben och har den här säsongen svarat för flera fina insatser mot världslagen i Champions League.

– Det var ett lätt beslut att stanna eftersom jag trivs väldigt bra i klubben. Jag känner att jag har utvecklats mycket sedan jag kom och vet att jag har alla möjligheter att fortsätta att utvecklas här. Det var sjukt kul att vinna SM-guld och jag är gärna med och gör det igen med AHK, säger Claar.

Tränaren Mikael Franzén är nöjd över att Claar stannar:

– Felix Claar värvades som en stor talang från Norrköping och har har fått chansen hos oss att växa i sin egen takt, både på och vid sidan av planen. Vi är mer än nöjda med hans utveckling och han är oerhört mogen för sin ålder. Han är och kommer att vara en viktig del för Alingsås HK i många år framöver och jag ser fram emot att fortsätta att arbeta med honom.

Per Johansson, team manager:

– Felix har allt som krävs för att utvecklas till en stor ledare på planen i den så viktiga spelförarpositionen. Han har spelsinnet, skottet, nyckfullheten och modet och är för sin ålder väldigt mogen på handbollsplanen. Vi är jätteglada att en så stor talang väljer att skriva ett långtidskontrakt med oss. Att som klubb få utvecklas tillsammans med Felix i framtiden känns oerhört spännande.

Namn: Felix Claar.
Född: 5 januari 1997.
Längd/vikt: 191 cm/90 kg.
Tröjnummer: 7.
Position: Mittnio/vänsternio.
Klubbar: Norrköpings HK (–13), Alingsås HK (13–).
Meriter: SM-guld 2014, 21 J-landskamper.
Matcher/mål, 2014/15: Elitserien: 23/34, Champions League: 10/21

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-03-23 16:10