Fredagsförlust på Söder

Precis som det brukar bli blev det även denna gång en jämn match när Hammarby och Alingsås möttes i Eriksdalshallen. Och i likhet med många tidigare matcher var det hemmalaget som drog det längsta strået och tog två mycket viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Slutresultatet skrevs till 24–22.

– Spelmässigt är jag ganska nöjd med matchen, men vi har inte riktigt marginalerna med oss för att kunna vinna, sade Mikael Franzén efter matchen.


Senast lagen möttes i Stockholm fick AHK en minst sagt bedrövlig start. Hammarby gjorde nämligen 5–0 på sex minuter, så illa började det inte idag. AHK var med fram till 2–2 innan hemmalaget svarade med tre raka mål fram till 5–2, siffror som strax senare var 7–4.

AHK gjorde två raka mål innan Hammarby svarade med tre raka fram till fyramålsledningefter 19 minuter varpå en riktigt bra AHK-period följde.

– Vi hittade inte riktigt rätt uppställning från start men det dröjde heller inte särskilt länge innan vi väl gjorde det med Fredrik Larsson, Felix Claar och Johan Fagerlund på nio meter, sade Mikael Franzén.

Med nämnda spelare i fronten svarade AHK för fem raka mål mellan minut 20 och 27 och hastigt och lustigt var man uppe i ledning 11–10 som sedermera blev till 12–11 i paus.

I inledningen av den andra halvleken gjorde AHK ett litet ryck och ledde efter fem minuter med 15–12 och hade även bollen för 16–12. Men Hammarby ville annat.

– Vi åkte på ett par utvisningar och hade lite marginalavslut emot oss samtidigt som vi under en period hade en del tekniska fel, det utnyttjade Hammarby direkt.

Visst var det så. När Hammarby väl var ikapp dröjde det inte länge förrän man också var förbi i målprotokollet. Gunnar Pettersson (22–20) och Josef Pujol (23–20) såg till att stänga matchen som till slut vanns av Hammarby med 24–22.

– Spelmässigt är jag ganska nöjd idag, även om vi förlorar. Vi spelar bra både bakåt och framåt och skapar tillräckligt med bra lägen för att vinna matchen, men "Svesse" (Daniel Svensson) gjorde en bra match i deras mål.

Jakten på andraplatsen går nu vidare med match mot Redbergslid på tisdag, välkomna till Estrad!


Hammarby IF–Alingsås HK 24–22 (11–12)

HAM: Josef Pujol 7 (2), Alexander Morsten 3, Nils Pettersson 3 (1), Jonatan Wenell 2, Rasmus Andén 2, Joakim Bååk 2, Johan Nilsson 2, Patrik Lindblad, Gunnar Pettersson, Anders Wiik Rydberg.

AHK: Johan Fagerlund 6 (3), Max Darj 3, Felix Claar 3 (1), Marcus Enström 2, Daniel Tellander 2, Johan Nilsson 2, Pontus Johansson, Måns Gerdtsson, Emil Frend Öfors, Fredrik Larsson.

Målvakter:
* HAM: Daniel Svensson 16/34=47% + 1/5 7m.
* AHK: Rickard Frisk 12/33=36% + 1/4 7m.

Utvisningar:
* HAM: 2x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Domare: Rickard Canbro & Markus Winberg.

Publik: 1 139.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-03-20 23:14