Fagerlund_141214
Johan Fagerlund gör sin åttonde och sista säsong i Alingsås HK. Foto: Tommy Holl

Johan Fagerlund lämnar Alingsås HK

En stor publikfavorit kommer att lämna Alingsås HK efter åtta säsonger i klubben. Högernian Johan Fagerlunds kontrakt går ut efter slutspelet och han har valt att tacka nej till den förlängning som erbjöds för att i stället fortsätta karriären i en annan klubb nästa säsong.

Fagerlund har blivit svensk mästare två gånger under sin tid i AHK och har blivit älskad av publiken för sitt uppoffrande spel och förmåga att göra det oväntade. Alingsås HK vill tacka Johan för allt han gjort för klubben och önska honom ett stort lycka till i sin nya klubb.

– Jag har haft en fantastisk tid i Alingsås där jag under mina åtta säsonger fått vara med på en resa som bland annat innehållit två SM-guld och Champions League-spel som toppar. Jag är oerhört tacksam och stolt över att ha fått representera AHK. Klubben och alla fans kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta, säger 26-åringen.

Christer Mårtensson, klubbchef:

– Johan är en spelare som har unika kvaliteter, en lirare och målskytt som ofta bjuder på något extra. Han är lojal och proffsig på alla sätt och vis och har alltid satt laget framför jaget och blivit älskad av klubben, lagkamraterna och supportrarna. När Johan nu väljer att byta miljö och lämnar oss så önskar vi honom ett stort lycka till och tackar honom för hans åtta år i Alingsås. Nu hoppas vi att ”Fagge” får avsluta sin tid i AHK med att spela SM-final i Scandinavium den 24 maj.

Mikael Franzén, tränare:

– ”Fagge” har varit en härlig spelare att umgås med under mina tre år i klubben. Dels är det många fantastiska prestationer på planen som jag kommer att sakna, men han är också en härlig person på träningen och vid sidan av planen. Jag tycker att det är tråkigt att han lämnar, men han har varit i AHK i åtta år och jag förstår och respekterar att han vill testa någonting nytt i karriären. Jag önskar givetvis Johan ett stort lycka.

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-03-19 11:22