andreas_flodman_intervju
                                                                                                                      Foto: Daniel Vandor.

”Har alltid varit en måltjuv”

Efter en lång rehabiliteringsperiod på grund av en korsbandsskada är han nu redo för debut i AHK-tröjan. Här är fem frågor till förra säsongens allsvenska skyttekung Andreas Flodman.

I dag gör du comeback efter din kors- bandsskada och debut för Alingsås HK. Hur spelsugen är du?

– Det är klart att jag är riktigt spelsugen och ju närmare vi kommit den här dagen, ju mer har jag längtat. Jag flyttade ju hit för att spela handboll, det är det som är viktigast för mig, så jag känner mig pånyttfödd. Knät är fullt friskt, det gäller bara att få bort oron i huvudet. Men ju mer man kommer igång, ju mer kommer det nog att släppa. Det gäller att hitta tajmingen i spelet bara.

Hur jobbigt har det varit att komma till en ny stad och klubb och tvingats titta på från sidan?

– I början visste man ju vad som väntade, men det har ändå varit tungt att inte kunna vara med och bidra. Det har blivit många timmar i gymmet och jag ser fram emot att få vara med på planen nu också.

Du har blivit ungdomsvärldsmästare och förra säsongen vann du den allsvenska skytteligan. Vad kan publiken förvänta sig av dig?

– Det är alltid svårt att prata om sig själv, men jag har alltid varit en måltjuv, jag har alltid älskat att göra mål. Det spelsätt som Alingsås har passar mig väldigt bra, det går fort och är mycket kontringar, så jag hoppas att jag ska kunna vara med och bidra i offensiven.

Du har sett AHK från sidan under hela säsongen, vad tycker du om det du sett?

– Det har varit en stor blandning där vissa perioder i matcherna varit riktigt bra. I stort sett så får vi vara nöjda med det vi presterat, jag tycker att det är godkänt att ligga tvåa trots att vi haft tuffa matcher i Europa och samtidigt inte presterat på topp i elitserien. Samtidigt vet vi att det finns mer att hämta.

Vad kan vi förvänta oss av AHK i slutspelet?

– Om vi får vi till allt så finns det inget tak på vad vi kan uppnå. Det är självklart att vi siktar mot guld, jag tycker att den kompetensen finns i truppen. Det finns så många som är med och bidrar i varje match. För egen del ska det bli riktigt kul att upp- leva ett slutspel på planen där jag förhoppningsvis kan vara med och bidra. 
Skrivet av Daniel Vandor   
2015-03-11 12:40