Helander tar plats i elitlaget

Den finländske jättetalangen Oliver Helander tar klivet upp i Alingsås HK:s elitlag med omedelbar verkan och kompletterar Fredrik Larsson och Pontus Johansson på vänsternio.

Tanken var att 18-åringen skulle flyttas upp till nästa säsong, men han har imponerat så mycket att han redan nu tar klivet upp och tränar fullt ut med elitlaget. Helander kom till handbollsgymnasiet i Alingsås inför den här säsongen och debuterade nyligen i det finska A-landslaget.

– Alingsås HK är en bra klubb och jag fick ett väldigt bra bemötande när jag kom hit, så det var inte svårt att bestämma mig för att flytta hit. Jag vill först utvecklas här i Alingsås och spela elitserien, sedan hoppas jag att någon gång få spela i Bundesliga, säger han.

Anmärkningsvärt är att Oliver Helander också är en jättetalang i spjut. Den gångna säsongen var han nummer två i världen i sin åldersklass (1997) efter att ha vunnit ungdomsfinnkampen med ett kast på hela 79,34 meter, men han väljer alltså att satsa på handbollen.

- Ytterligare en pusselbit är nu lagd till nästa års A-trupp. Vi är mycket glada för att Oliver valt att fokusera hårt på att bli AHK:s nästa stora finländska stjärna. Oliver är en spelsäker, spänstig spelare med en gyllene arm som vi tror kommer att ställa till trubbel för motståndarna i framtiden och ge mycket glädje till vår publik, säger Per Johansson, team manager i AHK

- Oliver är långt ifrån en klar handbollsspelare men vi ser en fantastisk potential i honom. Han har ett fint skott och en bra förståelse för spelet och vi breddar en redan stark vänsternioposition med Olivers fina egenskaper, säger Mikael Franzen tränare i AHK

Sedan Alingsås tog klivet upp i elitserien 1998 har flera finländska spelare representerat klubben. Teddy Nordling har fått sin tröja hissad i taket i Estrad Alingsås och även spelare som Markus Sjöstedt, Benjamin Ajo och Ville Kangas har spelat elithandboll med AHK. 

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-03-06 12:13