mans_gerdtsson_guif_150225
Måns Gerdtsson stod för en bra insats mot Drott.                                           Foto: Tommy Holl.

Tvåpoängare lyfte AHK till andraplats

Alingsås HK mötte och besegrade på måndagskvällen HK Drott Halmstad på bortaplan med klara 27–21 efter 13–6 i paus. Segern innebär att AHK tar klivet upp på andra plats i tabellen, en poäng före trean Eskilstuna Guif.

– Vår förstahalvlek var riktigt, riktigt bra, sade en nöjd Mikael Franzén efter matchen.

HK Drott Halmstad på bortaplan är aldrig en enkel match. Anförda av Pontus Zetterman och Anton Blickhammar hade laget inför matchen, precis som AHK, två raka segrar. En tredje var man dock aldrig nära.

Inledningsvis var det relativt jämnt och hemmalaget hängde bra med i elva minuter innan AHK tryckte gasen i bott. 5–4 blev till 11–4 mellan minut 11 och 23 och redan där får man nog säga att matchen var avgjord.

– Vi lyckades riktigt bra i defensiven i första halvlek och det som rann igenom tog Aggefors hand om. Vi gjorde en riktigt, riktigt bra första halvlek, säger Mikael Franzén.

Mikael Aggefors ja. För andra matchen i rad stod han för en strålande insats. 16 räddningar och 46 % blev facit denna afton. Framför allt minns vi dagens första halvlek då "Agge" räddade 11/17 avslut för 65%.

Framåt var det till en början ytterniorna Pontus Johansson och Måns Gerdtsson som stod för målskyttet, och mot slutet av halvleken klev även Johan Fagerlund in i händelserna med tre mål.

I inledningen av andra halvlek drygade AHK ut sin ledning till som mest nio bollar vid 18–9, men Drott skulle komma att närma sig snabbt. Man gjorde inte mindre än fem mål på 2.21 samtidigt som AHK inte gjorde något, men någon fara för segern var det aldrig då Drott inte kom närmare än just dessa fyra mål.

Slutresultatet skrevs till 27–21 i AHK-favör, och därmed spelade laget in två viktiga poäng som innebär att man nu har ett övertag på Guif i kampen om andraplatsen bakom seriesuveränen IFK Kristianstad.

Om första halvlek i de allra flesta delar var bra fanns det en del saker i den andra som inte var till Mikael Franzéns belåtenhet.

– Vi föll in lite för mycket i Drotts lägre tempo i andra halvlek, det är jag väl inte helt nöjd med. Men vi kontrollerar ändå matchen på ett bra sätt och det var aldrig något snack om vart seger skulle hamna.

AHK visade på fin truppbredd då man kom till match utan spelmotorn Jesper Konradsson, istället klev andra lirare fram.

– Mest nöjd är jag med Mikael Aggefors, Johan Fagerlund, Pontus Johansson och Måns Gerdtsson. Måns kommer mer och mer in i vårt spel och blir bättre och bättre, avslutade Franzén.


HK Drott Halmstad–Alingsås HK 21–27 (6–13)

HKD: Albin Stenberg 4, Pontus Zetterman 4 (2), Henrik Olsson 3, Jesper Adolfsson 3, Anton Blickhammar 3, Viktor Hallén 3, Jonathan Berg. 

AHK: Johan Fagerlund 7 (2), Pontus Johansson 5, Måns Gerdtsson 4, Marcus Enström 2, Felix Claar 2, Emil Frend Öfors 2, Fredrik Larsson 2, Max Darj, Fredrik Teern, Johan Nilsson. 

Målvakter:
* HKD: Olle Lindblom 15/40=38% + 1/3 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 16/35=46% + 0/2 7m.

Straffar:
* HKD: 2/2.
* AHK: 2/3.

Utvisningar:
* HKD: 5x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Domare: Markus Winberg & Rickard Canbro.

Publik: 1 097.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-03-02 22:50