web-tv_090805

Handbollen lanserar webb-TV

Som HerrElit Handboll (HEH) tidigare meddelat har handbollsintresserade mycket att se fram emot kommande säsonger. Klart är att Sveriges Television och TV4 Sport vardera kommer att sända ett 20-tal matcher från Elitserien, slutspelet och SM-finalerna. Till detta skall adderas matcher i SVT från Champions League (Alingsås HK 2009-10). Därutöver tar nu HEH ännu ett stort steg i sin mediastrategi och lanserar en hårdsatsning på webb-TV.

HEH har nämligen tecknat ett treårsavtal, plus optionsår, med produktionsbolaget LiveWebb TV AB som innebär att samtliga ej TV-sända matcher ska sändas direkt på webb-portalen ”Handbollskanalen” på HEH:s hemsida heh.nu.

Redan kommande säsong skall ett 80-tal matcher sändas. Säsongen 2010-11 blir det c:a 120 matcher och säsongen 2011-12 skall samtliga elitseriematcher kunna ses direkt antingen på TV eller på webben. Utöver livesända matcher kommer även redaktionella inslag och krönikor att sändas på ”Handbollskanalen”.

- HEH har i och med detta avtal ett av idrottens mest kompletta utbud av mediakanaler. Vi är glada för detta partnerskap med LiveWebb TV AB som har mångårig erfarenhet av sportproduktioner i SVT, TV4 samt Kanal 5, säger HEH:s kanslichef Arne Johansson.

Publikundersökningar, bl.a. en nyligen publicerad av analysföretaget Sponsor Insight, utvisar att handbollen står högt i kurs bland mediesportpubliken. Handbollen är efter fotboll och ishockey den klart största lagsporten.

- Det är oerhört positivt att handbollen nu får ökat mediautrymme och att vi får den uppmärksam vi förtjänar. Detta ger oss goda möjligheter att framöver ytterligare kunna stärka handbollens position som en av Sveriges mest populära idrotter, säger Arne Johansson.

Anbudsförfrågan om entreprenadupphandlingen utsändes i februari. Flera aktörer på marknaden visade intresse. Till slut föll valet på LiveWebbTV AB med säte i Alingsås.

- Skönt att äntligen vara i mål med ett avtal säger Bosse Gunnarsson på LiveWebb TV AB som tillsammans med Arne Johansson på HEH har skött dessa förhandlingar. Vi har haft en bra och konstruktiv dialog med HEH och är mycket glada för förtroendet att få leda mediautvecklingen för handbollen in i denna nya fas. Ett långsiktigt samarbete har inletts som inte bara innebär en ny medieplattform utan även möjligheter för handbollen att bättre kunna kommersialisera sin produkt.

I LiveWebb TV AB:s organisation jobbar, utöver Bo Gunnarsson, även Leif Holmblad, Lennart Holm samt SVT:s handbollsexperter Magnus Grahn och Per Johansson.

- Ett av våra stora huvudmål för denna avtalsperiod är att etablera en handbollskanal med regelbundet återkommande livematcher, reportage från alla klubbar och att producera ett handbollsmagasin säger Magnus Grahn som tillsammans med Per Johansson kommer att fungera som expertkommentatorer.

- Vi kommer även att paketera sändningarna med professionella journalister som kommer att göra att vi kan hålla ett djup i sändningarna säger Per Johansson.

Skrivet av Administrator   
2009-07-08 20:37