felix_claar_kolding_141009
Felix Claar gjorde en stormatch mot KIF Kolding Köpenhamn.                  Arkivfoto: Tommy Holl

Sur förlust mot Kolding

Nära men inte hela vägen fram, så kan man sammanfatta Alingsås HK:s sista match i Champions League. Dagens motståndare KIF Kolding Köpenhamn spelade för andraplatsen i gruppen, och man drog det längsta strået i en match som var jämn från första till sista sekund. Danskarnas segersiffror skrevs till 34–33 efter 16–15 i paus.

– Det känns, för att tala klarspråk, skittråkigt att vi förlorar idag, sade en besviken MIkael Franzén efter matchen.

Alingsås HK gjorde en i många stycken riktigt bra match när man på söndagen spelade sin sista match i Champions League. För motståndet stod KIF Kolding Köpenhamn som hade allt att spela för, för att av egen kraft säkra andraplatsen i gruppen krävdes nämligen två poäng. Och två poäng blev det, även om det satt hårt inne.

– Det känns, för att tala klarspråk, skittråkigt att vi förlorar idag. Vi gör i det stora hela en bra match och pressar dem, men det vill sig inte riktigt till slut, sade en besviken Mikael Franzén efter matchen.

Kolding inledde matchen med två raka mål men AHK replikerade snabbt och var några minuter senare i ledning 5–4. Lagen följdes sedan åt fram till 9–9 innan hemmalaget gjorde ett ryck till 12–9 som sedermera blev 15–11.

Alingsås avslutade dock den första halvleken med att göra 4–1 och gick således till paus med underläge 15–16.

I den andra halvleken rivstartade AHK och gjorde 4–1 på några få minuter fram till ledning 19–17. Man hade även 22–20 med chans till 23–20 innan Kolding åter kom ikapp under en period då AHK drog på sig lite för många utvisningar. Flera av dessa kom sedan man rivit ner någon av Koldings två mittsexor.

– Jag ska vara ärlig och säga att vi blev lite överraskade av att de spelade med två mittsexor nästan hela matchen, de avslutade visserligen så mot Barcelona förra veckan, men då använde de sig av andra rörelser.

AHK lyckades egentligen aldrig lösa Koldings spel med två mittsexor och många av målen kom från just dessa.

När Kolding var tog man sig också förbi men man lyckades inte skaka av sig AHK.  Istället skulle AHK vända på ställnignen än en gång genom att runt den tjugonde minuten gå från 26–28 till 29–28 som också blev 30–29 i AHK-favör.

De mer rutinerade danskarna hade sedan en bra period som gav en tvåmålsledning (33–31). Detta försprång kunde AHK sedan inte täta, även om man hade bollen i anfall efter en time out med dryga halvminuten kvar. Spelet man bestämt gick inte hem och sedan kunde Kolding spela av tiden fram till seger 34–33.

– Vi är nära men inte riktigt ända framme. Det är mycket som är bra idag, vi spelade bra anfallsspel och kontrade helt ok, men försvar och målvakt fungerade tyvärr inte på samma sätt.

Förlusten till trots var den inte svårt för Franzén att hitta glädjeämnen efter dagens match, främst i tre unga spelare.

– Det går inte att blunda för Felix Claar, Måns Gerdtsson och Emil Frend Öfors idag. Det är tre unga spelare som inte visde sina rutinerade motståndare överdriven respekt, de imponerade på mig idag. Sedan för man inte glömma kollektivet, ska vi kunna matcha Kolding som vi gjorde idag måste alla som är på banan bidra med sitt när de spelar, och det gör alla idag, avslutar Franzén.


KIF Kolding Köpenhamn–Alingsås HK 34–33 (16–15)

KIF: Bo Spellerberg 7 (2), Kim Andersson 6, Lukas Karlsson 5, Torsten Laen 4, Cyril Viudes 4, Simon Jensen 3, Magnus Landin, 2 Martin Dolk 2 (2), Lasse Boesen.

AHK: Felix Claar 8 (3), Måns Gerdtsson 6, Emil Frend Öfors 6, Marcus Enström 4, Daniel Tellander 2, Jesper Konradsson 2, Fredrik Teern 2, Max Darj, Oscar Bergendahl, Johan Fagerlund (1).

Målvakter:
* KOL: Marcus Cleverly 5/21=24% + 0/2 7m, Kasper Hvidt 0/13=0% + 0/2 7m.
* AHK: Rickard Frisk 2/12=17% + 0/1 7m, Mikael Aggegors 3/23=13% + 1/4 7m.

Straffar:
* KOL: 4/5.
* AHK: 4/4.

Utvisningar:
* KOL: 5x2 min.
* AHK: 6x2 min.

Domare: Jonas Eliasson och Anton Palsson, Island.

EHF-delegat: Robert Dujardin, Frankrike.

Publik: 2 818.
Skrivet av Martin Johansson   
2015-02-22 20:27