Frend_140925
Emil Frend Öfors har gjort 41 elitseriemål för AHK. Foto: Tommy Holl

Frend Öfors stannar i AHK till 2018

Emil Frend Öfors kommer att representera Alingsås HK minst till och med våren 2018. Detta efter att han skrivit på ett nytt kontrakt som ersätter det som skulle löpt ut efter nästa säsong.

Frend Öfors kom från moderklubben IFK Tumba (Caperiotuma på seniorsidan) inför den här säsongen och har imponerat både i elitserien och i Champions League.

Per Johansson, team manager i Alingsås HK:

– Emil blev värvad till AHK inför säsongen som talangfull vänstersexa, men han har även visat upp fina kvaliteter som niometersspelare och som tvåa i försvaret. I den allroundrollen blir plikttrogne och pålitlige Emil väldigt nyttig för laget. Att han kan användas på flera positioner öppnar också upp för fler alternativ för våra coacher. 

– Vi är väldigt glada för att Emil nu valt att i förtid skriva ett långtidskontraktet med AHK. Även det svenska ungdomslandslaget har fått upp ögonen för vår Emil som siktar på att ta en plats i sommarens UVM som spelas i Brasilien.

 Emil Frend Öfors om varför han stannar till 2018: 

– Jag har kommit in bra i stan och laget och trivs här, så jag blev glad när vi började ett diskutera en förlängning. Det känns jättebra att det är klart nu för jag har haft en bra utveckling här, både fysiskt och spelmässigt. Jag hoppas att jag fortsätter att utvecklas och ser fram emot de kommande åren i AHK-tröjan. 

Emil Frend Öfors
Född: 13 september 1994
Längd/vikt: 193 cm/87 kg
Tröjnummer: 20
Position: Vänstersex
Klubbar: IFK Tumba (–14), Alingsås HK (14–)
Meriter: 3U, 17J

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-02-09 17:36