bla_kurva                                                                                                              Foto: Patrik Gunnar Helin

Repris på SM-finalen på söndag

Det är dags för match i elitserien igen och det är inte vilken match som helst, det är repris på SM-finalen i Malmö i maj förra året. Den SM-final som efter en rafflande upplösning slutade med att Alingsås HK tog sitt andra SM-guld.

Vi kommer väl alla ihåg hur det kändes den dagen och var vi såg matchen, oavsett om vi satt hemma i soffan eller stod i den blå kurvan i Malmö Arena. En stor dag för Alingsås HK och en stor dag för staden Alingsås och dess invånare. Men nu skall det skrivas ny historia och serien går in i ett avgörande skede. IFK Kristianstad har ryckt i toppen och både AHK och Lugi HF vill skaffa sig en bra position i toppen av tabellen för att få ett bra utgångsläge till slutspelet, men inget av lagen kan känna sig säkra på en topplacering då det bakom Kristianstad är jämt om slutspelsplatserna.

Lugi har fått tillbaka sin storskytt Simon Jeppsson som precis som Johan Fagerlund och Andreas Flodman varit korsbandsskadad. Jepsson gjorde tävlingscomeback igår då han noterades för nio mål när Lugis farmarlag, HK Farmen, besegrade Ystads IF U. Denna återkomst kommer göra en stor skillnad mot matchen nere i Lund där de blåa lyckades springa ifrån Lugi i slutet på matchen.

I AHK gör H43-fostrade Lundapågen Måns Gerdtsson debut för sin nya klubb. Max Darj saknas då han har en avstängning från Rättskommittén på tre matcher efter att ha knuffat Kristianstads Johan Jepson i hemmamatchen i Estrad innan jul.

Över 1 300 biljetter är just nu sålda till söndagens match,  blir vi 2 000? Var med och skapa stämning i Estrad Alingsås nu på söndag och heja fram Alingsås HK med allt vi har!

Välkomna!
Skrivet av Alingsås HK   
2015-01-29 18:14