aggeforsfrisk
Målvakterna Mikael Aggefors och Rikard Frisk stannar i AHK. Foto: Tommy Holl

Aggefors och Frisk förlänger med AHK

Alingsås HK förfogar över ett av elitseriens bästa målvaktspar – och så kommer det att bli även de kommande två säsongerna. Både Mikael Aggefors och Rikard Frisk har skrivit på nya kontrakt med klubben som gäller till och med våren 2017. Dessutom finns U-18 landslagsmannen Erik Pettersson, junior i ett år till, med i truppen vilket gör att Alingsås HK står mycket väl rustat på målvaktssidan.

Per Johansson, general manager i Alingsås HK:

– AHK har en stark ambition att på sikt skapa elitseriens bästa målvaktspar och över tid stå starkt rustade i den så viktiga positionen. Med Frisk och Aggefors är vi övertygande om att vi kommer att nå den målsättningen. Med Aggefors får vi rutin och erfarenhet både från nationellt och  internationellt spel och med Frisk får vi en ungdomligt entusiastisk hunger. De båda kompletterar även varandra väldigt bra både tekniskt och taktiskt.

– ”Agge” är på väg att bli en trotjänare i AHK och har i perioder stått för helt avgörande och formidabla insatser under hans tid i klubben. Vi är mycket glada över att han nu förlänger med oss då det skapar en värdefull kontinuitet för oss som förening.

– Den potential vi tyckte oss se hos Frisk när vi värvade honom stämde verkligen. Vi är mycket nöjda med hans inledande säsong i AHK så här långt och beslutet att erbjuda honom ett långtidskontrakt kändes därav fullt naturligt. Frisk är en av de absolut mest talangfulla målvakterna i hans ålder och vi är stolta över att han väljer att spela i den blåa tröjan ytterligare 2,5 år till.

Mikael Aggefors kom från moderklubben IFK Tumba 2009 och har varit med under klubbens båda säsonger i Champions League. Förra säsongen debuterade han i A-landslaget och utsågs till elitseriens bästa målvakt. ”Agge” har klausuler i sitt konrakt, som gör att han kan bli utlandsproffs om rätt erbjudande kommer upp. Hans nuvarande kontrakt skulle gått ut till sommaren,

– Jag har det väldigt bra i Alingsås både handbollsmässigt och civilt. Vi har ett bra lag som är med och krigar i toppen av svensk handboll. Jag känner att det inte finns något bättre ställe att spela på i Sverige, men skulle det dyka upp ett erbjudande från utlandet så finns möjligheten att från min sida säga upp kontraktet i år eller nästa år, säger Aggefors.

Rikard Frisk kom till AHK inför den här säsongen från Caperiotumba, där han hade spelat en säsong.

Innan dess hade han som högst spelat division 1-handboll. Han har haft en sensationell utveckling sedan han kom till AHK och toppar elitseriens målvaktsliga i stor stil. Det kontrakt som han hade till och med våren 2016 har nu förlängts med ett år.

– Att klubben redan nu ville förlänga med mig visar att de tror väldigt mycket på mig. Jag tycker att det har gått bra sedan jag kom hit, att jag utvecklats mycket genom att få träna och spela med bättre spelare. Det har varit en givande säsong hittills och jag känner att jag har kommit bra in i laget och staden, säger han.

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-01-19 18:13