gerdtsson
Måns Gerdtsson ansluter till Alingsås HK direkt. Foto: Kenneth Landgren

Måns Gerdtsson klar för Alingsås HK

Alingsås HK har gjort klart med en ny spelare. Högernian Måns Gerdtsson har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med våren 2017 och ansluter direkt till laget. 23-åringen har spelat hela karriären i H43 Lund, men blev klubblös i och med lagets konkurs för en månad sedan.

– Alingsås HK är ett spännande lag och vi hade redan innan konkursen haft kontakt inför kommande säsong. Jag var uppe och hälsade på i december och fick ett proffsigt bemötande och välkomnande, säger Gerdstsson, som mäter 202 centimeter och var H43:s bästa målskytt med  sina 60 mål innan konkursen blev ett faktum

– Jag kommer att spela i samma färger som tidigare, men med skillnaden att AHK är ett topplag. Jag har till exempel aldrig spelat ett slutspel tidigare och det hoppas jag att jag får uppleva nu. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite skytte och stabilt spel både framåt och bakåt.

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK:

– Måns har under många år spelat bakom Zoran Roganovic i H43 och trots lite speltid har han ständigt utvecklats och har den här säsongen tagit ytterligare kliv i sin utveckling. Vi ser en stor potential och träningsvillighet i Måns och vi ser fram emot att se honom växa än mer i Alingsås HK.

Per Johansson, team manager i Alingsås HK:

– Vi är väldigt glada över att ha knutit upp Måns inför de kommande säsongerna. Vi letade inte spelare till den här säsongen, men Måns är en spelare som vi haft ögonen på inför framtiden och när han nu blev klubblös kändes det rätt att få honom till klubben. Han har haft en mycket fin utveckling sedan han blev förstaval på sin position.

– Han är en spelare som kommer in med både räckvidd och skyttekapacitet, men han är också en spelare som kommer att passa mycket bra in i Alingsås halvdistansspel då han trots sin längd är mycket snabb, explosiv och modig i sin spelstil.

Namn: Måns Gerdtsson.
Född: 3 augusti 1991.
Längd/vikt: 202 cm/94 kg.
Position: Högernio.
Klubbar: H43 Lund (–14), Alingsås HK (14–).

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-01-07 18:02