frasse_130925
Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK.

Franzén: Vi behöver bli bättre i alla delar

Idag börjar elitlaget träna tillsammans igen efter helguppehållet. Tränaren Mikael Franzén berättar om höstsäsongen och vad som väntar närmast.

I dag är det årets första kollektiva träningen. Vad har ni gjort sedan bortamatchen mot Skövde på annandagen?

– Vi har använt tiden till att vara ifrån och lediga från varandra. Ingvar Larsson har gjort ett styggt individuellt styrkeprogram som de ska ha följt fram till i dag och vi ska även hålla i den planen några veckor nu.

Hur kommer januari se ut?

– Vi har faktiskt valt att inte spela någon träningsmatch inför omstarten hemma mot Lugi den 1 februari. Vi känner att vi vill prioritera träning och kommer att ha tunga gympass samt friidrottsträning med Alexander Igelström vid sidan av handbollsfys och handbollsövningar. Allt för att höja oss någon nivå jämfört med höstdelen av säsongen.

Det är nytt år, hur summerar du höstsäsongen?

– Det var en ganska guppig höst, tycker jag: Vi fick en fantastiskt bra start i elitserien,  vilket vi ville ha för vi visste att det skulle bli tufft att hålla jämnheten när Champions League drog igång. Men till slut förlorade vi några matcher för mycket i elitserien. I Champions League tycker jag att vi verkligen gav allt och gav oss själva chansen, bortamatchen mot Flensburg undantaget. Jag tycker att vi stod upp bra i 50 minuter i matcherna, sedan tog rutin och kunskap ut sin rätt och vi förlorade matcherna. Förlusten borta mot Besiktas grämer vi oss alla över lite extra. Det kändes som vi hade den matchen och tappade lite onödigt. Seger där och vi hade kanske haft ett lite roligare läge inför våren.

Hur går tankarna inför avslutningen av serien?

– Vi vill prestera bättre handboll än i höstas och givetvis vara med ordentligt när slutspelet börjar. Det är ett lag som verkligen har visat musklerna och det är IFK Kristianstad, övriga lag som fajtas om slutspelsplatserna är lite ojämnare vilket borgar för en intressant kamp om placeringarna bakom. Vi har under vissa perioder visat att vi kan spela bra handboll men det kommer att krävas en jämnhet till våren som vi har saknat under hösten. Det är ett hårt arbete ligger framför oss.

Är det något särskilt i spelet som ni vill förbättra?

– Vi behöver egentligen bli bättre i alla delar. Topparna har varit riktigt vassa i alla delar men vi har även haft rejäla dalar som vi vill räta ut. Det handlar om att vi skall känna oss än mer trygga i de spelen vi har framåt och sätta försvar/målvaktsspel lite bättre. Kan vi utvecklas under våren så kan vi absolut vara med och utmana och det är givetvis det vi strävar efter.

Skrivet av Daniel Vandor   
2015-01-07 11:23