Larsson_141220
Fredrik Larsson svarade för två mål och flera läckra framspelningar. Foto: Tommy Holl

AHK övertygade mot IFK Skövde

Tio mål upp mot Lugi i torsdags och tio mål upp idag, Alingsås HK verkar ha funnit formen. Dagens match i Estrad Alingsås mot IFK Skövde blev till slut en ensidig histora där hemmalaget var klart bättre och vann med 36–26 efter 18–10 i paus.

Vi gör det bra idag och är ganska stabila rakt igenom matchen, säger Mikael Franzén efter matchen.

Det var egentligen aldrig något snack om saken när Alingsås HK idag tog emot IFK Skövde på Estrads blå golv. Gästerna hängde med hyggligt till en början och var två bollar efter knappa 20 minuter, sedan var det bara ett lag på banan.

– Vi ryckte ordentligt i slutet av första halvlek när de drar på sig en massa utvisningar, och får en lucka på åtta mål i paus. Sedan kontrollerar vi matchen på ett bra sätt, säger Fredrik Larsson.

Åtta mål i paus ja. AHK gick från 10–8 efter 19 minuter till 18–10 i paus, och delvis var detta ett resultat av bra övertalsspel då gästerna drog på sig tre utvisningar under samma period, de flesta lika klara som onödiga.

I den andra halvleken handlade det hela mest om hur stor segermarginalen skulle bli. Som mest var hemmalagets ledning elva mål för att vid slutsignalen skrivas till tio i form av 36–26.

Det är nästan tjatigt, men det var som så många gånger förr en kollektivt stark insats som lade grunden till segern. Framför allt var det riktigt bra bakåt under matchens 45 första minuter vilket gjorde att Mikael Aggefors sällan behövde rädda bollen. Det fina försvaret gav också upphov till en mängd enkla mål i såväl första- som andrafas.

– Vi gjorde det som vi är bäst på, bra försvar och sedan tryck i alla faser, säger Larsson.

Dagens seger var den andra på kort tid, i torsdags var det Lugi som fick se sig besegrade med tio mål.

– Skönt med lite plusmål faktiskt. Vi gör det bra idag och är ganska stabila rakt igenom matchen, även om jag tycker att vi kanske släpper lite för många mål till slut, säger Mikael Franzén.

Den spelare hos gästerna som hade bäst lycka i sitt skytte var förre AHK:aren Markus Stegefelt som gjorde åtta mål, bland annat tre av Skövdes fyra sista.

Dagens match var den sista innan jul, men på annandagen är det dags för match igen då dagens kombatanter möts i Arena Skövde.

– Dagens match var en bra julavslutning och det är skönt att få fira jul som vinnare. Matchen på annandagen kommer förmodligen att bli betydligt tuffare än dagens, men vi siktar givetvis på att vinna även då, avslutar Mikael Franzén innan han beger sig lagets traditionsenliga julbord.Alingsås HK – IFK Skövde 36–26 (18–10)

AHK: Pontus Johansson 6, Marcus Enström 5, Emil Frend Öfors 5, Johan Nilsson 5, Fredrik Teern 4, Oscar Bergendahl 3, Pål Wetterbrandt 2, Jesper Konradsson 2, Fredrik Larsson 2, Johan Fagerlund 2 (1).

IFK: Markus Stegefelt 8, Jonas Samuelsson 5, Linus Lake 4, Jonatan Eriksson 3, Rasmus Wremer 2, Robin Wärn 2, Charlie Röxner, Alfred Ehn.

Målvakter:
AHK: Mikael Aggefors 10/36=28%.
IFK: Robert Lechte 8/34=24% + 2/2 7m, Joakim Svensson 1/10=10% + 0/1 7m.

Utvisningar:
AHK: 1x2 min.
IFK: 6x2 min plus ett rött kort.

Domare: Bardia Mousavi och Martin Strand

Publik: 1 463. 
Skrivet av Martin Johansson   
2014-12-20 19:52