Fagerlund_141214Fagerlund har satt tio av tio straffar senaste veckan. Foto: Jörgen Jarnberger

Fagerlund tillbaka: "Går bättre och bättre"

En stor liten lirare är tillbaka på allvar igen. Johan Fagerlund, som nyss kommit tillbaka efter sin tredje korsbandsskada har storspelat de två senaste matcherna. Här är fem frågor till honom inför dagens match i Estrad Alingsås mot IFK Skövde.

Hur gör man för att motivera sig att komma tillbaka efter en tredje korsbandsskada?

– När det hände igen var det lätt att tänka att jag inte skulle orka, det var väldigt tungt. Jag visste vad jag skulle behöva gå igenom, jag hade ju gjort det innan. Samtidigt hade det varit viktigt att göra rehaben ändå, hade jag slarvat hade det blivit tufft i vardagen också, så det var bara att borra ner skallen. Kanske hade det sett annorlunda ut om jag hade haft ett utgående kontrakt, nu visste jag att jag skulle komma tillbaka under kontraktslängden. Sedan är det fortfarande otroligt roligt med handboll, det gjorde mig också motiverad.

Du borde ha flest timmar i laget på träningscykeln?

– Haha, jag kanske är det så, men Pål (Wetterbrandt) är nog också där och nosar. Men det är fruktansvärt tråkigt att sitta på cykeln, så jag har gjort det så lite som möjligt. Det finns många andra övningar och maskiner man använda.

Hur känns formen?

– Det går bättre och bättre, men det är en process att komma igång igen. Jag var lite nervös inför första matchen, men korsbandet har jag inte känt av alls. Jag hade lite känningar i knäskålssenan, vilket är vanligt eftersom de tar en bit sena därifrån till korsbandet. Men det håller på att läkas och härdas. I början fick jag bara spela en match i veckan, men nu har det funkat mycket bättre. Sedan blir januariuppehållet bra för mig. Jag fick ju ingen försäsongsträning, så jag ligger lite efter med flåset.

Ni hade fem raka förluster före matchen mot Lugi i förrgår. Hur skönt var det att vinna?

– Otroligt skönt. Vi är så trötta på att förlora, det är inte bra alls för självförtroendet. Vi hade  verkligen bestämt oss för att inte förlora mot Lugi. Vi visade mot Kristianstad också att vi är på rätt väg, så nu har vi bra självförtroende inför matcherna mot Skövde, två riktigt viktiga matcher.

Fyra dagar till julafton. Hur firar du jul?

– Det blir i Linnéstaden tillsammans med min pappas släkt. Sedan är man van att träna på  juldagen och spela match på annandagen, och så blir det nu också.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-12-20 11:08