mikael_aggefors_kristianstad_141214
Mikael Aggefors storspelade i den första halvleken.                               Foto: Jörgen Jarnberger

Knapp förlust mot serieledaren

Inte heller Alingsås HK kunde stoppa serieledande IFK Kristianstad, detta trots att AHK gjorde en i många stycken mycket bra första halvlek som man vann med 14–11. I den andra var sedan gästerna något starkare och gick till slut segrande från matchen med 28–27.

– Vi kämpar på hela matchen men Kristianstad var lite för vassa för oss idag, säger AHK-målvakten Mikael Aggefors efter matchen.

Alingsås HK fick en pangstart i dagens toppmatch mot serieledaren IFK Kristianstad, ett Kristianstad som inte förlorat i elitserien sedan 15 september eller på snart tre månader. AHK gjorde 1, 2, 3 och 4–0 innan gästerna till slut fick in bollen bakom en storspelande Mikael Aggefors som så långt stått för fyra räddningar.

Ledningen på fyra mål växte som mest till fem vid såväl 9–4 som 12–7 innan Kristianstad mot slutet av halvleken närmade sig ett par mål fram till pausresultatet 14–11. Faktum är att känslan var att AHK nog borde haft med sig en större ledning in i paus, och kanske hade man behövt detta för att orka stå emot gästernas framfart i den andra halvleken.

Det tog nämligen inte mer än fem minuter för de brandgula att göra 4–1 på AHK i den andra halvleken fram till 15–15, som strax efteråt blev 15–16 innan hemmalaget återigen började göra mål. Lagen bytte mål med varandra under en period innan AHK gick från 18–18 på mindre än två minuter, dessutom med möjlighet att göra 22–19.

Nu blev det inte så och istället svarade Kristianstad med fyra raka mål under en olycklig AHK-period innehållande tekniska fel och missade avslut. AHK kom visserligen igen och kvitterade men Kristianstad svarade åter med två raka mål och sedan var AHK inte närmare än en boll igen. Chansen till kvittering fanns dock men inhoppande målvakten Leo Larsson, som landade på fina 47%, räddade ett kantläge i dålig vinkel och sedan var AHK:s saga all denna afton. Slutresultatet skrevs till 27–28 sedan Johan Fagerlund satt sin sjunde straff av sju möjliga med 15 sekunder kvar att spela.

AHK:s första halvlek, framför allt försvars- och målvaktsmässigt var riktigt bra. Någon målvakten Mikael Aggefors skriver under på:

– Jag tycker att vi gör en rakt igenom bra första halvlek och får stopp på dem bakåt, det gör i sin tur att vi kommer loss i andrafasen och får göra lite enkla mål.

Aggefors själv storspelade i den första halvleken och gick till pausvila med en räddningsprocent på 52, en siffra som under den andra halvleken sjönk till 38.

– Vi får en dålig start på andra halvlek och sedan känns det som om vi får jaga oss ikapp. Vi kämpar på ett bra sätt hela matchen men Kristianstad är till slut lite för vassa för oss idag, säger Aggefors.

Tre matcher återstår för AHK innan det är dags för januariuppehåll. På torsdag är det bortamatch mot Lugi som gäller innan man avslutar höstens spel med ett dubbelmöte mot IFK Skövde – hemma nu på lördag och borta på annandag jul.


Alingsås HK–IFK Kristianstad 27–28 (14–11)

AHK: Johan Fagerlund 9 (7), Marcus Enström 4, Max Darj 4, Fredrik Larsson 4, Daniel Tellander 2, Johan Nilsson 2, Fredrik Teern, Emil Frend Öfors.

IFK: Andreas Cederholm 6, Kristian Björnsen 5 (3), Markus Olsson 4, Jonathan Stenbäcken 4, Fredric Pettersson 4, Albin Lagergren 2, Daniel Lindgren, Johan Jepson, Jerry Tollbring (1).

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 15/39=38% + 0/3 7m, Rickard Frisk 0/1 7m.
* IFK: Leo Larsson 8/17=47% + 0/3 7m, Fredrik Ohlander 6/17=35% + 0/4 7m.

Straffar:
* AHK: 7/7.
* IFK: 4/4.

Utvisningar:
* AHK: 6x2 min plus ett rött kort.
* IFK: 4x2 min plus ett rött kort.

Domare: Michael Johansson & Jasmin Kliko.

Publik: 1 777.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-12-14 21:22