pal_wetterbrandt_flensburg_140204
Pål Wetterbrandt gjorde tre mål mot Flensburg.                                        Foto: Bobbo Lauhage.

Knapp förlust mot Flensburg

I 50 minuter gjorde Alingsås HK en i många stycken strålande match, men när matchen väl gick in i sitt avgörande skede var det den regerande Champions League-mästaren Flensburg som var det bättre laget. Slutsiffrorna skrevs till 22–27 efter 14–16 i paus.

– Jag är lite besviken idag faktiskt, säger AHK-tränaren Mikael Franzén efter matchen.

Alingsås HK fick en flygande start på den sista matchen i Champions League på den här sidan årskiftet. Den regerande mästaren i Champions League, SG Flensburg-Handewitt, hängde inte alls med inledningsvis och efter drygt sex minuter visade resultattavlan 6–2 i AHK-favör.

Även om gästerna närmade sig mål för mål höll AHK ledningen i 20 minuter fram till dess att Anders Eggert satte 11–11 på straff, och några minuter senare var vändningen ett faktum då Thomas Mogensen snärtade in en underjamare bakom AHK-målvakten Mikael Aggefors.

När man väl var i ledningen såg man till att bygga på den fram till paus då det tyska laget, tränade av Ljubomir Vranjes, gick till vila med ledning 16–14 i bagaget.

I inledningen av den andra halvleken drygade Flensburg ut sin ledning till tre bollar, men AHK vägrade ge tapp. Man närmade sig mål för mål i protokollet och var vid tre tillfällen, 19–20, 20–21 och 21–22, uppe i uddamålsunderläge utan att kunna sätta den ack så viktiga kvitteringen.

Den bästa chansen kom på ett friläge vid 20–21, men Flensburgs svenska landslagsmålvakt Mattias Andersson stod då för en stor räddning.

Nu var det inte bara denna räddning Andersson noterades för. Under matchen stod hand för 17 parader på 34 avslut, varav många kom under matchens slutkvart då han tillsammans med ett bra uteförsvar höll AHK mållösa under nästan 12 minuter. Natutligtvis passade Flensburg på att under denna period avgöra matchen som slutade 22–27 sedan Daniel Tellander spikat slutresultatet med minuter kvar att spela.

Efter matchen var det en smått besviken hemmatränare som mötte pressen:

– Jag är lite besviken idag faktiskt. Vi är bra med fram till 20–21 då vi har ett jätteläge som Mattias Andersson gör en grym räddning på. Mål där och vi hade nog kunnat vara med längre i matchen, då hade jag varit mer nöjd, säger Mikael Franzén.

Hemmalagets Pontus Johansson säger så här:

– Till slut orkar vi inte stå emot riktigt. De är stora och tunga och trycker ner oss mer och mer. Dessutom bränner vi en hel del bra lägen som vi spelar oss till i den andra halvleken och då blir vi straffade direkt.

I och med dagens förlust står det klart att Alingsås HK inte kommer att kunna ta sig vidare från gruppspelet. Två matcher återstår dock, och AHK vill garanterat avsluta snyggt när spelet i Champions League återupptas i februari.

Alingsås HK – SG Flensburg-Handewitt 22–27 (14–16)

Alingsås: Felix Claar 5 (4), Marcus Enström 3, Pål Wetterbrandt 3, Pontus Johansson 3 (1), Daniel Tellander 2, Max Darj 2, Johan Nilsson 2, Emil Frend Öfors, Oscar Bergendahl.

Flensburg: Holger Glandorf 8, Thomas Mogensen 7, Lars Kaufmann 3, Jacob Heinl 3, Anders Eggert 3 (1), Lasse Svan 3 (1).

Målvakter:
Alingsås: Mikael Aggefors 13/38=34% + 0/2 7m, Rickard Frisk 1/1 7m.
Flensburg: Mattias Andersson 17/34=50% + 0/4 7m, Kevin Möller 0/1 7m.

Straffar:
Alingsås: 5/6.
Flensburg: 2/3.

Utvisningar:
Alingsås: 2x2 min.
Flensburg: 5x2 min.

Domare: Csaba Dobrovits & Peter Tajok, Ungern.

EHF-delegat: Svein Olav Öie.

Publik: 2 147.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-12-04 21:46