AHK chanslösa i Eskilstuna

Alingsås HK begav sig idag till Eskilstuna för match mot seriens starkaste hemmalag – Guif, som inför matchen ståtade med 12 poäng på sex matcher, full pott. Sviten är intakt även efter dagens match då AHK inte hade mycket att sätta ett hemmalag som var klart bättre och rättvist vann med 29–22 (15–12).

– Vi var inte ens nära idag, vann inga kamper någonstans på banan, säger en besviken Mikael Franzén efter matchen.

Det har skrivits förr och nu är det tyvärr dags igen – Alingsås HK och inledningar av elitseriematcher denna säsong går inte alltid ihop. Precis som vid flera tillfällen tidigare under säsongen tog motståndarna ett tidigt grepp om matchen, idag gick Eskilstuna Guif till 4–0 och 5–1 varpå AHK tvingades till time out.

Efter time outen blev det dock bättre och tack vare tre raka mål, varav två signerade Johan Nilsson, var AHK bara ett mål ifrån. Strax efteråt, i underläe 5–6 fick Alingsås dessutom chansen att spela med en man mer och på så vis en chans att kvittera hemmalagets ledning, så blev det inte och istället vann hemmalaget sitt numerära underläge med 2–1.

De två mål som differensen var efter denna utvisning var sedan det närmaste AHK var, såväl i den första halvleken som i matchen som helhet.

– Vi var inte nära idag. Vi vann inga kampe varken framåt eller bakåt, spelade ett stillastående anfallsspel och ett försvarsspel där vi hamnade på mellanhand hela tiden. Vi var halvt uppe när vi skulle vara uppe och halvt nere när vi skulle vara nere. Tycker att matchen påminner lite om den vi förlorade mot Ystads IF tidigare i höst.

Allt hopp om en vändning stod till en bra inledning av den andra halvleken, det blev precis tvärtom. På fem minuter hade Guif ökat sitt försprång från tre till fem mål och sedan var denna saga all. Som mest ledde Guif med nio bollar innan AHK på slutet kunde snygga till siffrorna något vilket resulterade i en sjumålförlust med siffrorna 22–29.

Eskilstuna Guif är precis som tidigare år mycket hemmastarka. Dagens match var den sjunde man spelade och det var också den sjunde raka segerm, och man är enda lag i elitserien utan poängtapp på hemmaplan.

– Det var få ljuspunkter idag. Vi spelade oss visserligen till en del bra lägen med dessa brände vi tyvärr, eller så räddade Edvardsson kanske man ska säga. Mikael Aggefors får godkänt idag, övriga, inklusive oss ledare, kan mycket bättre, avslutar Franzén.

Eskilstuna Guif – Alingsås HK 29–22 (15–12)


GUI: Viktor Östlund 9, Atli Ævar Ingólfsson 7, Mathias Tholin 3, Emil Andersson 2, Robin Andersson 2, Helge Freiman 2, Fredrik Gustavsson 2 (2), Rickard Åkerman, Jesper Lindgren.


AHK: Jesper Konradsson 5, Oscar Bergendahl 4, Johan Nilsson 3, Marcus Enström 2, Max Darj 2, Daniel Tellander, Felix Claar, Fredrik Teern, Pontus Johansson, Emil Frend Öfors, Fredrik Larsson.


Målvakter:

GUI: Aron Rafn Edvardsson 14/36=39% + 2/2 7m.

AHK: Mikael Aggefors 15/42=35% + 0/2 7m.


Straffar:

GUI: 2/3.

AHK: 0/2.


Utvisningar:

GUI: 4x2 min.

AHK: 3x2 min.


Domare: Jonny Ahlvin & Mikael Eketjäll.


Publik: 1 568. 
Skrivet av Martin Johansson   
2014-11-26 22:33