140917_TeernFredrik Teern stannar minst till våren 2016. Foto: Tommy Holl

Fredrik Teern förlänger med AHK

Det kontrakt mellan Alingsås HK och Fredrik Teern som skulle löpt ut efter den här säsongen har rivits. I stället har parterna kommit överens om ett nytt avtal som löper från och med i dag och över nästa säsong, det vill säga till och med våren 2016.

– Fredrik har haft en fin utveckling sedan han kom till Alingsås och har i takt med lagets framgångar också gått från att vara en försvarsspecialist till att bli en viktig del i vårt framgångsrika kontringsspel. Han har även visat på den internationella arenan att han kan riva stora hål på motståndarnas försvar med sin kraft och räckvidd. Vi är glada att Fredrik har valt att stanna ytterligare en säsong hos oss, säger AHK:s team manager Per Johansson.

26-årige Teern kom till Alingsås HK från moderklubben HK Aranäs i Kungsbacka inför förra säsong­en och var en starkt bidragande anledning till att AHK gick hela vägen och vann SM-guld och där­för spelar i Champions League den här säsongen. Där har han, genom att utnyttja sin fysik, varit en av AHK:s bästa spelare.

– Alingsås HK är en förening som hela tiden strävar efter att bli bättre och jag har blivit väl omhändertagen sedan jag kom. Jag och min sambo trivs bra i Alingsås och jag trivs bra med alla spelare och ledare runt laget. Jag känner att jag gjort framsteg när det gäller min personliga utveckling och hoppas att jag ska kunna fortsätta att utvecklas här, säger Fredrik Teern.

Namn: Fredrik Teern
Född: 28 september 1988
Längd/vikt: 200 cm/106 kg
Position: Mittnio
Klubbar: HK Aranäs (–2013), Alingsås HK (2013–)
Meriter: Svensk mästare 2014

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-11-10 15:53