charlie_intervju

Charlie Sjöstrand inför Ciudad Real

Hemsidan fortsätter sin uppladdning inför lördagens match mot Ciudad Real, och idag bjuder vi på en intervju med A-lagets åsiktsmaskin Charlie Sjöstrand.

Du fick det att lossna lite borta mot Fyllingen, berätta.

- Enda skillnaden mot tidigare matcher var egentligen att jag hade turen att få ett par bra kontringspass av Richard. Mot Sävehof hade jag noll avslut sånär som på ett skott från nio meter när vi var en man mindre. Svårt att komma in i matcherna då.

Härnäst väntar möte med, i mångas ögon, världens bästa lag, hur tänker man inför en match av den typen?

- Det gäller väl att försöka bortse från hur bra de faktiskt är och istället försöka fokusera på sin/vår egen insats. Det är ingen i världen som tror att vi ska vinna men så länge vi gör en insats som vi kan vara stolta över spelar det ingen roll.

Du kommer att ställas öga mot öga med en riktig artist i form av Luc Abalo, hur ska du stoppa honom?

- Först och främst ska det bli kul att se hur bra han verkligen är när man står face to face med honom. Jag får försöka lita på att jag är tillräckligt stark för att klara av honom man mot man och kanske tjuva lite hemåt för att förhindra enkla kontringar. Får förmodligen sätta nytt pers på 30 meter för att det ska gå men... Framåt är det nog ingen skillnad för egen del utan där är det precis som mot alla andra lag en fråga om att ha tur med utspelen.

Vad har du och övriga laget lärt er av CL-spelet så här långt?

- Jag har lärt mig vilken skillnad det är på hel- och halvproffs. Ge alla i elitserien proffskontrakt så skulle vi på sikt absolut kunna matcha alla de andra lagen.

Om vi för en stund lämnar CL och koncentrerar oss på Elitserien, vad säger du om inledningen?

- Mycket bra inledning. En enda tappad poäng på de sju inledande måste vara personligt rekord för AHK.

Är det förvånande att ni klarat av Elitserien såpass bra med tanke på det tuffa matchandet?

- Både ja och nej. Jag hade inte en aning om vad man kunde vänta sig innan säsongen drog igång, men jag hade väl i baktanken att de mycket tuffare och större CL-matcherna riskerade att överglänsa inställningen till serielunken. Så sett är det lite förvånande kanske.

Vad är det som gjort att ni klarat "serielunken" så väl?

- Två saker: 1. Vi har klarat av att trots stora tillställningar runt om i Europa kunna hålla fokus även när vi åker till Halmstad en onsdagskväll exempelvis. 2. Från varje match i CL har vi tagit med oss ett lite högre tempo, ett lite hårdare försvarsspel, ett lite snabbare omställningsspel etc. Vi har lyckats ta med oss positiva saker trots idel uppläxningar.

Om hösten varit tuff är det ändå inget emot vad som väntar i december, hur tacklar ni den perioden?

- Återstår att se. Då är det på nåt sätt ändå mer lika villkor för alla eftersom vi inte har några Europamatcher då. Vi har ju några småskavanker i laget redan nu och klarar ändå av det hyfsat. Förhoppningsvis har vi en trupp som klarar av eventuella bakslag även i december.

Orkar man tagga till inför varje match när man spelar åtta matcher på mindre än en månad?


- Haha, ja du, att tagga till brukar sällan vara några problem. Däremot är det svårt att hålla såväl kroppen som psyket på topp när det är så matchtätt. Det är sällan någon spelare är jättebra alla de åtta matcherna, därför gäller det att man disponerar truppen klokt.

Slutligen får du samma fråga som Joakim Ågren, vad förväntar du dig av lördagens match?

- Det kommer helt enkelt att bli ett minne att bära med sig resten av livet.
Skrivet av Martin Johansson   
2009-11-11 17:31