Andersson_Sko_131023
Glenn Andersson spelade åtta säsonger i AHK och vann två SM-guld. Foto: Tommy Holl

Glenn: Jag kunde inte fått ett bättre avslut

Oavsett utgång mot Hammarby kommer få i Estrad Alingsås att glömma den här kvällen. Allra minst Glenn Andersson, linjekämpen som efter åtta elitseriesäsonger och två SM-guld med Alingsås HK avslutade elitkarriären i våras. I kväll hissas hans tröja med nummer åtta på ryggen till taket i arenan han själv var med och byggde.

I kväll hissas din tröja i taket och ingen kommer att få spela i nummer åtta i framtiden. Det trodde du väl ändå inte när du skrev på för Alingsås HK 2006?

– Verkligen inte. Jag fick reda på deti måndags och det är verkligen skit­fräckt, det är inte alla som får varamed om något sådant. Jag har väldigt svårt för att gråta, så tårar blir det kanske inte, men jag jag kommer garanterat att bli väldigt rörd.

Varför blev du kvar så länge?

– Det är många saker som spelat in, men klubben har varit väldigt professionell, vi har haft ett väldigt gött gäng och det har varit ett grymt intresse och tryck både i Nolhagahallen och i Estrad. Sedan har jag ju fått vara kvar också, det får man inte glömma.

Minns du första matchen i AHK?

– Jag är inte säker, men jag tror att det var mot Sävehof. De hade någon makedon på mittnio som snurrade upp mig rejält ett par gånger. Jag tror det var första matchen.

Men den sista minns du bättre, va?

– Ja. Det går inte att få ett bättre avslut än detjag fick i de två sista matcherna. Först stämningen när vi säkrade finalplatsen hemma och sedan finalen. Det hade nog inte varit samma sak om vi torskat min sista hemmamatch i Alingsås och säkrat finalplatsen borta. Man har haft ett jävla flyt alltså.

Du skulle inte spela mer handboll sa du, ändå spelar du med Rya HF i division tre?

– Att jag inte skulle träna så mycket var väl det jag sa? Nu tränar vi bara en gång i veckan, det räcker bra. Men linjekarriären är i alla fall över, i de två matcher jag spelat har jag spelat vänsternia och högernia. På torsdag är det för övrigt seriefinal mot Fjärås. Båda lagen är obesegrade.

Hur många mål har det blivit?

– Två i varje match. Jag har aldrig kunnat göra fler än så. Min kompis Olle Johannesson undrade förut om mitt riktiga namn var Glenn Andersson 2, för det stod alltid så i tidningarna efter matcherna. 

Teddy Nordlings nummer sex och Glenn Anderssons nummer åtta. Vem blir näste AHK:are att få sin tröja hissad?

– Måste jag gissa? Det beror nog på vem som slutar först. (Marcus) Enström skrev ju på ett nytt treårskontrakt och Max Darj kan ju spela tio år till. Någon av dem skulle jag tro.

Tröjan åker upp. Följer det med ett tandskydd?

– Haha, nu börjas det igen. Nej, det kommer definitivt inte att hissas något tandskydd!

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-11-05 07:34