Glenn_IKS_copy
Glenn Andersson vann två SM-guld med AHK. Foto: Tommy Holl

Glenns tröja hissas i Estrad Alingsås

Efter SM-finalen i våras, där han var med och tog sitt och Alingsås HK:s andra SM-guld, lade Glenn Andersson handbollsutrustningen på hyllan. På onsdag (5 november), inför elitseriematchen mot Hammarby IF, kommer dock hans tröja med nummer åtta på ryggen fram igen. Inte av Glenn, men väl av Alingsås HK som väljer att hissa den till taket i Estrad Alingsås för att visa tacksamhet och uppskattning för allt som Glenn har gjort för klubben. Samtidigt pensioneras nummer åtta, vilket innebär att ingen i Alingsås A-lag kommer att bära siffran i framtiden.

– Glenn personifierar Alingsås HK på så många sätt och har betytt så mycket för klubben sedan han kom sommaren 2006. Tillsammans har han och klubben gjort en häftig resa som bland annat resulterat i att Alingsås HK etablerats i den absoluta Sverigetoppen och gett oss två SM-guld. Han var dessutom i bokstavlig mening med och byggde vår nya hemmaborg Estrad Alingsås. Alla älskar Glenn i Alingsås och genom att hissa hans tröja kan vi se till att ingen glömmer hans hjärta. kämpa­glöd och kamratskap, säger Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK.

2008 hissades Teddy Nordlings tröja med nummer sex på ryggen i Nolhagahallen. Efter hissningen av Glenns tröja på onsdag kommer såväl Teddy som Glenn att förevigas i Estrad Alingsås.

– Vi hoppas verkligen att folk kommer i tid och är med och hyllar Glenn. Firandet startar 18.45 och jag kan garantera att det kommer att bli ett svårglömt minne för de som är på plats, säger Mårtensson.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-11-03 14:29