Höstlov för herrlaget

Landslagsuppehåll och hela nio dagar till nästa match för Alingsås HK. Hemsidans redaktion tog en snack med Mikael Franzén om vad som händer i uppehållet samt hur han ser på inledningen av elitserien och Champions League.

Vi börjar med Champions League, hur ser du på den inledningen? Blev det som du trodde innan säsongen?

Jag är väl både nöjd och missnöjd, eller som en "go" göteborgare sa till mig en gång i tiden, "ja e änna både gla o lessen". Glad för att vi har bjudit till ordentligt i alla matcher förutom en halvlek mot Flensburg. Ledsen för att vi inte har vunnit någon match än. Jag tycker att vi har chansen både hemma mot Kolding och borta mot Wisla. Det känns dock hoppfullt och om vi kan hantera den kokande grytan nere i Istanbul och Besiktas så hoppas jag att vi kan ta våra första poäng där. Vi har fortfarande chansen att gå vidare från gruppen men det krävs givetvis mycket av oss om vi skall börja vinna, men jag hoppas att vi kan kaxa till oss lite till och börja ta poäng i gruppen. Vi visste på förhand att vi hamnat i en tuff grupp där Barcelona och Flensburg är absoluta topplag i världen så det var ingen nyhet för oss.

Elitserien då?

Likadant där egentligen. Man vill alltid ha mer, sägtvå poäng till och det hade varit väldigt ok. Men hemmamatchen mot Ystad och bortamatchen mot Redbergslid var matcher där vi inte var nära tyvärr. Hammarby kunde vi vunnit men kanske var vi nog inte ens värda poäng om man tittar på prestationen. Annars tycker jag vi har vunnit utan egentligen fått någon fullträff än, en halvlek mot Guif hemma var riktigt bra men annars tycker jag inte vi har varit på topp än på något sätt. Att vi skulle leda serien nu var kanske inget vi trodde, men det är fler lag än oss som har åkt på förluster, det visar kanske på att den har blivit än jämnare i år men det är några omgångar kvar så det är svårt att dra några slutsatser redan nu.

Alla pratar om belastning med att spela extra matcher i Europa och elitserien samtidigt, hur ser du på det?

Vi tränar för att spela matcher och ser inte någon problematik i det, egentligen. Det finns ingen i vårt lag som skulle vilja välja bort någon av de matcher som vi spelat, det är jag övertygad om. När det gäller resor så är de egentligen inte värre än att åka till en elitseriematch. Snarare så att vi har det lite bättre då vi bor på hotell och klubben har beställt flygbiljetter så att vi inte behöver bagarväckning någon gång. Vi har möjlighet att svetsa samman gruppen och äta, sova, träna mer än vad vi har på hemmaplan egentligen, vilket förhoppningsvis kommer göra att vi blir bättre i förlängningen. Sen om du bara spelar i elitserien så har du också svårighet att tända till inför varje match det kommer du inte ifrån som elitidrottsman. Det vi har analyserat är kanske att vi har haft problem att ställa om försvarsmässigt då vi inte spelar likadant i CL och elitserien. Där är det skillnad och det har vi inte hanterat bra mot Ystad och Redbergslid exempelvis.

Vad ägnar ni uppehållet åt?

Vi skall träna! Spelarna har nog längtat lite efter tuffare träning och vara lite frånkopplade i skallen ett tag. Men lite handboll skall vi också hinna med där vi skall rätta till de saker i försvaret som vi inte är nöjda med och givetvis har vi chansen att spela in de spelarna som är på väg tillbaka anfallsmässigt. En viktig period för oss så att vi kan komma så bra förberedda vi kan inför viktiga november.

Något annat kul som händer under veckan?

Vi skall gå Lights in Alingsås ikväll måndag efter träningen med hela laget och respektive vilket skall bli väldigt kul. Det är bra att vi får lite tid till lite aktiviteter som inte handlar om handboll. Kultur är viktigt för själen och för gruppen.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-10-27 15:06