pontus_johansson_ricoh_20141026
Matchens bästa målskytt, Pontus Johansson, gör ett av sina sju mål. Foto: Tommy Holl.

Stabil seger trots svajig inledning

Efter två raka förluster i elitserien är Alingsås HK återigen ett vinnande lag. Dagens match mot nykomlingen Ricoh HK vanns av AHK med 29–25 efter 16–12 i paus.

– Försvarsmässigt hittade vi tillbaka lite till det vi vill prestera vilket var skönt, säger AHK-tränaren Mikael Franzén efter matchen.

Med två raka förluster i bagaget ställdes Alingsås HK idag mot Ricoh HK som å sin sida innan dagens match hade fyra raka utan förlust, först tre oavgjorda kamper och nu senast en storseger borta mot Ystads IF. Inledningsvis var det också bortalaget som var klart bäst. Man tog ledningen med 2–0 innan Pontus Johansson spräckte Thomas Forsbergs nolla genom att förvala en straff. Sedan följdes lagen åt fram till 4–4 innan Ricoh gjorde ett ryck fram 7–4, som sedermera blev 8–4 strax efter en AHK–time out.

Time outen skulle dock få effekt. 4–8 efter 13.46 blev till 10–10 efter 22.34.

– Det känns som att de blev lite trötta samtidigt som vi till vårt försvarsspel lite bättre efter en kvart. Det gör att vi får lite enkla räddningar och några enkla kontringsmål, säger Oscar Bergendahl som utsågs till bästa hemmaspelare.

När AHK väl var ikapp sprang man dessutom omgående förbi genom 6–2 under halvlekens åtta sista minuter vilket gav ledning 16–12 i paus.

Den andra halvleken inledde AHK betydligt bättre än den första. Man drog visserligen inte ifrån i målprotokollet men man släppte heller inte Ricoh närmare sig till en början. Tio minuter in på den andra akten gjorde gästerna dock två raka mål och reducerade hemmaledningen till två bollar, 19–17, men Johan Nilsson (20–17) och Emil Frend Öfors (21–17 på straff) såg till att döda alla möjligheter till en spännande avslutning.

Som mest ledde AHK med fem bollar och när slutsignalen ljöd var marginalen, precis som i paus, fyra mål. Slutresultat 29–25.

– Under stunder hittade vi tillbaka lite till det försvarsspel vi ska ha, vi var väl inte riktigt i fas men det såg ändå helt ok ut, säger Mikael Franzén.

Oscar Bergendahl utstågs som redan nämnt till bästa hemmaspelare och Franzén och för beröm även av Franzén.

– Oscar och Pontus Johansson gör det bra idag. Flera andra spelare bidrar med bra saker under perioder, men dessa två höjde sig över mängden.

Bergendahl säger så här om sin insats:

– Det är tufft att komma till en ny klubb och allt som är nytt. Det har lossnat lite för varje match och idag släppte det lite mer, skönt att göra lite enkla mål i andrafas till exempel, mål man inte behöver slita så för att göra.

Nu väntar en matchfri period om nio dagar, men någon vila för AHK kommer det inte att bli.

– Vi ska verkligen inte vila utan tvärtom träna tufft. Killarna längtar efte det och vi har väl inte hunnit med det i den utsträckning vi egentligen vill. Vi kommera tt titta på vissa saker som vi tappat under hösten, till exempel vårt försvarsspel som inte varit så bra som det ska vara.


Alingsås HK – Ricoh HK 29–25 (16–12)

AHK: Pontus Johansson 7 (4), Oscar Bergendahl 5, Jesper Konradsson 4, Johan Nilsson 4, Emil Frend Öfors 4 (1), Marcus Enström 3, Max Darj, Felix Claar.

RHK: Olof Johansson 5, Tandri Mar Konradsson 4, Petter Holmberg 3, Rasmus Båverud 3, Torjus Björnstad 3 (2), Jesper Linnéll 2, Wiktor Bernhager 2, Mattias Gustafsson 2, Iris Ganibegovic.

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 19/42=45% + 0/1 7m, Rickard Frisk 0/1 7m.
* RHK: Thomas Forsberg 14/38=37% + 0/5 7m.

Straffar:
* AHK: 5/5.
* RHK: 2/2.

Utvisningar:
* AHK: 2x2 min.
* RHK: 5x2 min.

Domare: Patrick Håkansson & Maths Nilsson.

Publik: 1 949.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-10-26 19:33