Frend_140925Emil Frend Öfors är AHK:s femte bästa målskytt i elitserien. Foto: Tommy Holl

Frend Öfors: "Man vill hela tiden ta sig uppåt"

Han värvades som vänstersexa, men Emil Frend Öfors har även fått hjälpa till som högernia under säsongsinledningen. Här är fem frågor till Tumbakillen inför dagens match mot Ricoh HK i Estrad Alingsås.

Förra året mötte du Alstermo och Hallby, nu får du, förutom elitserielagen, möta världsklubbar som Barcelona och Flensburg. Hur häftigt är det?

– Det är verkligen superkul. Det är ju det man vill, att hela tiden ta sig uppåt och inte fastna i en grop. Jag skrev på för Alingsås under kvartsfinalspelet, sen gick de och vann guld och det blev Champions League också, det blev en rolig bonus. Jag trodde först vi skulle få kvala till huvudturneringen, men vi kom med direkt och fick några häftiga lag i gruppen. Det blev nog en bra kick för alla i laget.

Hur har det varit att spela så stora matcher?

– Jättekul. Vi är ju underdogs i gruppen, så det har bara varit att gå in och köra. Nu väntar viktiga matcher mot Besiktas, ett dubbelmöte om tre veckor. Det lär bli drag då på läktarna, både där nere och hemma i Estrad. Det ska bli riktigt skoj.

Ni har två raka förluster i elitserien. Kommer landslagsuppehållet lägligt?

– Personligen tycker jag inte om när det blir paus, jag skulle helst bara vilja tugga på tills vi får till det. Men det kanske blir bra att vi får lite tid att jobba med försvarsspelet, så att vi får ett bättre samarbete där.

Du är vänstersexa, men har även avlastat på andra positioner, främst som högernia. Är du beredd att hoppa in i mål om det skulle behövas också?

– Haha, nej verkligen inte. Fast jag stod i och för sig fram tills jag var tio. Annars är det vänsterkant jag varit. Jag hade i princip aldrig spelat nia innan jag kom hit, särskilt inte högernia. Men jag tycker att det har gått bättre och bättre och det är alltid kul att kunna hjälpa till. Det tar ett litet tag att byta stil, men det är alltid roligt att utvecklas.

Du är den i laget som mött Ricoh flest gånger (fem gånger). Vad har du att säga om laget?

– Det är ett lag med många rutinerade spelare. De är bra i kontringarna, stora och starka bakåt och vassa i det uppställda spelet. Vi kommer att få kämpa för att ta två poäng.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-10-26 08:12