jesper_konradsson_guif_140917
Tiomålsskytt mot Orlen Wisla Plock – Jesper Konradsson. Foto: Tommy Holl

AHK utan poäng i Polen

Alingsås HK tvingades på söndagseftermiddagen inkassera sin fjärde raka förlust i Champions League. I den mycket fina arenan i Plock vann hemmalaget Orlen Wisla Plock med 28–25 (15–9).

–Vi lämnade ett alldeles för stort handikapp i början för att kunna vinna idag, säger en besviken Mikael Franzén efter matchen.

Det började helt ok men ganska snart blev det nattsvart. AHK tog ledningen med 1–0 och 2–1, båda målen signerade Johan Nilsson, innan det roliga tog slut. Hemmalaget gjorde nämligen åtta raka mål utan att AHK gjorde något. AHK:s dödläge bröts sedan av Pontus Johansson som reducerade till 3–9 på straff efter 17.43, då hade det gått 14 minuter och 24 sekunder sedan AHK senast noterades i målprotokollet.

– Vi lämnade naturligtvist ett alldeles för stort handikapp redan från början idag. VI uppträdde lite naivt och blev ordentligt straffade, säger Mikael Franzén.

De sex målen som skiljde lagen åt efter 17 minuter var också den skillnad som rådde i paus då Wisla Plock ledde med 15–9.

I den andra halvleken kom AHK ut som ett nytt lag, man fick till det bättre i defensiven och gick för det framåt när lägen gavs. Resultatet lät inte vänta på sig och hasstigt och lustigt var det bara två bollar som skiljde – 18–16 varpå Wisla Plock begärde time out.

Time outen fick önskad effekt och Wisla Plock kunde direkt efter den gå ifrån till en fyramålsledning 20–16. AHK vägrade dock att ge sig och var så nära som en bolls underläge två gånger, 20–21 och 21–22. Tyvärr, men AHK-ögon sett, avgjorde hemmalaget matchen efter detta då de gjorde 4–0 på lika många minuter och med drygt fem minuter kvar att spela var ställningen 26–21.

– Vi blev lite stressade och gjorde några dyrbara misstag under den perioden, tar några felbeslut och avslutar lite för snabbt.

AHK tog en time out och lyckades efter den snygga till siffrorna något och slutresultatet skrevs till 28–25.

Bäst i Alingsås HK var Jesper Konradsson som i det närmaste fördubblade sin målskörd i Champions League genom att idag göra hela tio stycken.

– "Konny" var helt fantastisk idag. Han levererade ett gäng assists och stod dessutom upp riktigt bra bakåt hela matchen, berömmer Franzén.

Mikael Aggefors hade en bra period i den andra halvleken när AHK närmade sig i målprotokollet och förtjänar också han ett omnämnande, precis som Rasmus Thorbjörnsson som än en gång kom in och spelade helt respektlöst. Två mål blev det i dag.

– Sammanfattat kan man väl säga att det var våra dåliga start som avgjorde. Efter den gör vi ett ärligt försök och kommer nästan ikapp, det är bra. Men vi är besvikna för det känns som att vi kunde ha vunnit idag, avslutar Mikael Franzén.


Orlen Wisla Plock – Alingsås HK 28–25 (15–9)

Wisla Plock: Nemanja Zelenovic 10, Tiago Rocha 5, Alexander Tioumentsev Barabash 4, Valentin Marian Ghionea 3, Ivan Nikcevic 2, Kamil Syprzak 2, Adam Wisniewski 2.

Alingsås: Jesper Konradsson 10, Johan Nilsson 4, Max Darj 3, Emil Frend Öfors 2, Rasmus Thorbjörnsson 2, Pontus Johansson 2 (2), Marcus Enström, Daniel Tellander.

Målvakter Alingsås: Mikael Aggefors 13/35=37% + 2/5 7m, Rickard Frisk 0/3 7m.

Straffar:
Wisla Plock: 6/8.
Alingsås: 2/2.

Utvisningar:
Wisla Plock: 4x2 min.
Alingsås: 5x2 min.

Domare: Matija Gubica & Boris Milosevic, Kroatien.

EHF-delegat: Viktor Konopliastyi, Ukraina.

Publik: 4 500.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-10-19 18:40