Vranjes: "Fick matchen dit vi ville"

I våras fick Flensburg-Handewitt lyfta Champions League-bucklan, i kväll gav de AHK en handbollslektion. Laget har stor svenskprägel då det tränas av Ljubomir Vranjes och har fem svenska spelare i truppen. Klicka på "Läs mer" för att läsa vad några av dem har att säga efter matchen mot AHK. 

Ljubomir Vranjes, tränare, Flensburg: 

– Jag är nöjd med första halvleken när vi fick matchen dit vi ville. Vi var bra både framåt och bakåt, men jag tyckte ändå att vi kunde tagit några fler bollar, men så är det alltid. Jag är inte lika nöjd med andra halvleken, det blir lite hackigt, men det är är å andra sidan bra för framtiden. Vi har match redan på onsdag mot Wisla Plock och vi fick möjlighet att lufta laget, låta de spelare som inte får så mycket speltid annars spela.

Hampus Wanne, vänstersexa, Flensburg:

– Vi var taggade från start. Vi hade pratat igenom det som hände förra veckan och var laddade. Vi var tvungna till det, för Alingsås visade inte någon respekt mot Barcelona förra veckan och vi visste att de springer som dårar. Nu fick de inte många kontringslägen. Framför allt var det försvarsspelet som funkade bra i första, plus att Mattias var bra i mål. 

Tobias Karlsson, lagkapten och försvarsgeneral, Flensburg. 

– Vi var bra förberedda och spelade väldigt koncentrerat i första halvleken. Vi vann mycket på att vi utnyttjade vår fysik och vi fick utdelning på våra kontringar, särskilt i andarnas. Mattias (Andersson) gjorde också en bra match i målet och det betyder mycket. Känslan var att vi hade bra koll och vi skötte hemspringet, vilket var extremt viktigt då Alingsås gör många mål i den fasen. 

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-10-05 22:41