flensburg5Oscar Bergendahl i kamp med Flensburgsförsvaret. Foto: Jan Kirschner

AHK chanslöst i Flensburg

Alingsås HK fick en rejäl lektion i hur handboll kan spelas när de gästade Flens Arena. Den regerande Champions League-mästaren SG Flensburg-Handewitt körde över AHK och vann med hela 31–21 efter 19–10 i halvtid.
– Vi var inte där i första halvleken, säger Jesper Konradsson som blev AHK:s bäste målskytt med fem mål.  

Flensburg-Handewitt, som tränas av Ljubomir Vranjes, vann i våras överraskande Champions League, men när årets upplaga av turneringen drog igång förra helgen förlorade man med hela 14 bollar (21–35) borta mot KIF Kolding Köpenhamn. Nu var det dock ett helt annat fokus på spelarna och ett skadedrabbat AHK hade inte skuggan av en chans.

Visserligen tog AHK ledningen med 1–0, men det var också, liksom förra veckan mot Barcelona, enda gången man hade ledningen i matchen. Flensburg–Handewitt gasade från start och utmanövrerade AHK på alla positioner i den första halvleken. Svenska landslagsmålvakten Mattias Andersson fick snabbt övertag på AHK:s skyttar som inte tilläts komma till många bra lägen. Och framåt var det stor dansk dominans.

Mittnian Thomas Mogensen gjorde lite som han ville och svarade för sex mål och ett par framspelningar redan innan halvtidsvilan och Lasse Svan gjorde på samma fem mål. Elva mål för danskarna alltså, mot de tio som AHK gjorde tillsammans på hela laget.

– Jag är naturligtvis besviken att vi förlorade: Vi är inte där i första halvleken och vi lät dem leda med nio bollar i halvtid. Vi kämpade bra i andra, men det gick inte att ta igen underläget, säger Jesper Konradsson.  
Den andra halvleken inleddes med bra målvaktsspel från båda lagen. Mikael Aggefors spelade upp sig och Mattias Andersson var länge planens gigant och svarade för många kvalificerade räddningar.

Målskillnaden låg runt mellan nio och elva bollar under hela halvleken och det blev till slut en ny tiomålsförlust för Alingsås HK. Bäst i AHK den här dagen: Fredrik Teern, Mikael Aggefors och Blåljus.

– De kom igenom för lätt, särskilt utsida två, i första och samtidigt gick inte vi raka vägen mot mål. Vi snäppade upp oss lite i andra, men samtidigt drog de ner lite på tempot, säger Fredrik Teern, som liksom mot Barcelona förra veckan var orädd i sina satsningar.

AHK-tränaren Mikael Franzén: 

– Flensburg var mycket bättre än oss i dag, det går inte att säga något annat. Vi spelade inte bra och fick inte stopp på dem. De kunde rulla på tills de fick läge. De är ett starkt lag, men jag är besviken att de fick vinna för lätt.  

Närmast väntar hemmamatch mot KIF Kolding Köpenhamn med svenskarna Kim Andersson, Martin Dolk och Lukas Karlsson, ett lag som alltså besegrade Flensburg-Handewitt förra helgen och tidigare i dag krossade Besiktas på bortaplan.  


SG Flensburg-Handewitt–Alingsås HK 31–21 (19–10)

Flensburg: Thomas Mogensen 8, Holger Glandorf 4, Lasse Svan 4 (1), Bogdan Radivojević 4 (3), Hampus Wanne 3, Lars Kaufman 3, Jacob Heinl 2, Draško Nenadić, Johan Jakobsson, Kasper Kisum.

Alingsås: Jesper Konradsson 5 (1), Marcus Enström 4, Daniel Tellander 4, Pontus Johansson 3 (3), Fredrik Teern 2, Johan Nilsson 2, Max Darj.

Målvakter:
* Flensburg: Mattias Andersson 13/26=50% + 1/3 7m, Kevin Möller 4/8=50% + 0/2 7m.
* Alingsås: Mikael Aggefors 12/39=31% + 2/5 7m, Rickard Frisk 0/1 7m.

Straffar:
* Flensburg: 4/6.
* Alingsås: 4/5.

Utvisningar:
* Flensburg: 5x2 min.
* Alingsås: 1x2 min.

Domare: Jiri Opava och Pavel Valek, Tjeckien.

EHF-delegat: Ferdinand Van der Helm, Holland.

Publik: 3 000.

Skrivet av Daniel Vandor/Martin Johansson   
2014-10-05 21:10