Teern stod upp mot Barcelona

Fredrik Teern får inte alltid de största rubrikerna, men mot Barcelona gick han i bräschen för såväl anfalls- som försvarsspel och belönades med priset som bästa hemmaspelare.

– Det var ritkigt roligt att få spela sådana här matcher inför ett fullsatt Estrad Alingsås, stämningen var fantastisk.

I elitserien brukar han få inleda på bänken, men idag spelade Fredrik Teern bakåt från start. Och han gjorde det bra. Som en av få spelare i Alingsås som kan mäta sig i fysik och storlek med till exempel Nikola Karabatic vilade ett stort ansvar på Teern.

– Det krävs ett oerhört noggrant förarbete när man försvarar sig mot en spelare som Nikola Karabatic. Man måste sköta alla detaljer som att snedställa rätt och att vara på tårna varje gång, annars kliver han bara igenom.

Nu var det inte bara i defensiven Teern bidrog denna afton, länge var han också AHK:s bäste målskytt med fyra fullträffar innan Jesper Konradsson på slutet gick om när han gjorde sitt femte.

– För egen del gick det bra idag, fyra mål och några assist får jag vara riktigt nöjd med.

Publiken i Estrad Alingsås har verkligen tagit Fredrik Teern till sina hjärtan och känslorna är besvarade.

– Fantastiskt roligt att få spela en sådan här match, hemma mot Barcelona, i en fullsatt arena och med en fantastisk stämning på läktarna.

Just stämningen var något Barcelonas tränare Xavier Pascual kommenterade på presskonferensen, den var det enda som överraskade honom i dagens match.

Efter en tiomålsförlust är det svårt att vara nöjd, men Fredrik Teern tar ändå med sig vissa positiva saker från matchen.

– Bitar av prestationen kan man vara nöjd med, vi fortsätter att springa hela matchen och tillåter aldrig Barcelona att vila. Men tio bollar är alltid en kross, säg att man kan vara nöjd med fyra bollars förlust, nu blev det lite för många mål kan jag tycka.

Dagens match var, med elitseriemått mätt, mycket fysisk. Ändå blåstes bara fem utvisningar, fyra för AHK och en för Barcelona. Därtill ett rött kort på gästernas Siarhei Rutenka för en armbåge på Marcus Enström.

– Känslan var att domarnivån lades lite högre än vi är vana vid, tycker nog att det tilläts lite tuffare spel. Men det är bara att gilla läget, avslutar Teern.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-09-28 21:47